Hlavní obsah

Plzeň vítá dva navrátilce, gólman Staněk už patří Viktorii

Plzeň
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně startují zimní přípravu i s dvěma navrátilci z hostování. Z výpůjčky v českobudějovickém Dynamu se vrací Pavel Šulc a Lukáš Matějka. Hostování Jindřicha Staňka se pak podle klubového webu změnilo po využití opce v přestup, 24letý gólman podepsal smlouvu na dva a půl roku. K prvnímu tréninku v novém roce se viktoriáni sešli během neděle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Jindřich Staněk během utkání se Slavií.

Článek

První trénink začal viktoriánům v neděli po poledni v Luční ulici. V tomto prostředí také stráví většinu přípravy na jaro. Vedle tréninků mají na programu také jedno přípravné utkání s Hradcem Králové (v sobotu 9. ledna od 15:00).

Trenér Adrian Guľa uvítal dva staré známé, kteří ukončili hostování v Českých Budějovicích.

Pavel Šulc na podzim odehrál za Dynamo vinou zranění jen čtyři ligová utkání, vstřelil v nich však jeden gól. Pro Lukáše Matějku šlo na jihu Čech o první ligové minuty - dohromady jich nasbíral v sedmi duelech 418 a zaznamenal rovněž jednu branku.

Viktorii už patří brankář Jindřich Staněk. V Plzni hostoval z Dynama po celý kalendářní rok, za který naskočil do dvou zápasů. V minulé sezoně vychytal čisté konto v Ostravě, na závěr podzimu pak odchytal duel se Slavií (0:1).

S áčkem se připravují také obránci Václav Míka a Josef Koželuh z béčka.

Viktoria provedla ještě jeden přesun. Hostování v Mladé Boleslavi bylo ukončeno Šimonu Gabrielovi, který se nyní připravuje s Teplicemi, kde by měl strávit jarní část ročníku.

Ke změně došlo také v realizačním týmu na pozici fyzioterapeutů. Do Viktorie se vrací Michal Rukavička, spolu s ním přichází nově Šimon Šendera a Petr Bendl.

Kádr Viktorie Plzeň pro zimní přípravu
Brankáři:
Aleš Hruška, Jindřich Staněk, Dominik Sváček.
Obránci:
Jakub Brabec, Milan Havel, Lujkáš Hejda, Matěj Hybš, Filip Kaša, Josef Koželuh, David Limberský, Václav Míka, Luděk Pernica, Radim Řezník.
Záložníci:
Marko Alvir, Adriel Ba Loua, Pavel Bucha, Aleš Čermák, Tomáš Hořava, Miroslav Káčer, Lukáš Kalvach, Joel Ngandu Kayamba, Jan Kopic, Jan Kovařík, Ondřej Mihálik, Pavel Šulc.
Útočníci:
Jean-David Beauguel, Lukáš Matějka, Zdeněk Ondrášek.
Příchody:
Pavel Šulc, Lukáš Matějka (oba návrat z hostování České Budějovice), Jindřich Staněk (hostování se mění v přestup), Josef Koželuh, Václav Míka (oba B tým).
Odchody:
Šimon Gabriel (konec hostování Mladá Boleslav, nově hostování Teplice).

Reklama

Související témata: