Hlavní obsah

Letos žádná cizina, Plzeňáci budou dřít doma. Guľa jim hrozí kopcem

Plzeň

Žhavou otázku vyřešili tak trochu netradičně, tedy beze změny. Přestože fotbalisté Viktorie přezimují až na devátém místě neúplné tabulky, což je jejich nejhorší umístění po podzimu od sezony 2006/07, u plzeňského týmu přesto zůstal slovenský trenér Adrian Guľa. V neděli v poledne zahájil se svými chlapci v Luční ulici první letošní trénink. Vzhledem k mimořádné situaci se mužstvo tentokrát obejde bez tradičních soustředění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Adrian Guľa během utkání se Slavií.

Článek

Zapomeňte na tradiční pořádky. Letošní zimní příprava má velmi specifický režim. Je krátká a Viktorka po dlouhé době nejede kvůli covidové situaci ve světě na žádné soustředění.

„Rozhodli jsme se zůstat doma, protože i zde máme skvělé podmínky. Je tu vyhřívaná plocha, dvě přírodní trávy, umělá tráva, workoutové hřiště s kopcem na fyzické věci, kvalitní fitness zázemí... Nadstandardní úroveň," líčí trenér Adrian Guľa na klubovém webu.

Mužstvu slibuje jen samou dřinu. „V neděli jsme měli první trénink, zítra jsou na programu různé testy, abychom si ověřili, jak na tom hráči jsou a měli o nich podstatné informace. Pak nás čekají až do přátelského zápasu s Hradcem Králové dvojfázové tréninky, následně už najedeme na ligový režim," avizuje kouč.

Pro brankáře Jindřicha Staňka není krátká příprava vzhledem k jeho angažmá v anglickém Evertonu žádná neznámá. „Tam víceméně žádná pauza nebyla, takže jsem zvyklý. Myslím si, že to je i dobře, že už za dva týdny hrajeme ligu v Příbrami," říká gólman.

Brankář splnil cíl

Staněk se po hostování z Českých Budějovic stal kmenovým hráčem Viktorie. „Jsem za to rád, byl to můj cíl, abych tu zůstal. Doufám, že Viktorce v budoucnu pomůžu," přeje si strakonický rodák, který s klubem podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Jindřich Staněk.

Z hostování v Dynamu se vrátili záložník Pavel Šulc s útočníkem Lukášem Matějkou.

„Věřím si, že se v kádru udržím. Po zdravotní stránce už jsem v pohodě a doufám, že to tak vydrží," doufá Šulc.

„Hostování se až na zranění vydařilo dle záměru, aby měl herní vytížení. V lize odehrál kvalitní zápasy a věřím, že se ukáže i u nás. Má velký potenciál," dává mu Guľa šanci.

Z béčka se k prvnímu týmu připojili Josef Koželuh s Václavem Míkou.

„Luky Matějka má také potenciál. U Koželuha s Míkou jsme rádi, že se k nám připojí, protože máme nastavený model, kdy bereme hráče z akademie v případě potřeby do tréninků, aby měli motivaci, že se v takovém významném klubu mohou i prosadit. Je to důležité," vysvětluje Guľa.

Reklama

Související témata: