Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 0:1Köhler rozhodl o výhře Zlína v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Köhler 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté předposledního Zlína vyhráli v 32. kole extraligy na ledě třetí Mladé Boleslavu 1:0 a utnuli sérii čtyř porážek. V čase 55:55 rozhodl v přesilové hře útočník Bedřich Köhler a gólman Libor Kašík udržel díky 30 úspěšným zákrokům podruhé v sezoně čisté konto. Bruslařský klub neuspěl poprvé po čtyřech vítězstvích a s Berany prohrál i druhé domácí utkání v sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor vítězného gólu Bedřich Köhler ze Zlína.

Článek

Zlín se představil v Mladé Boleslavi podruhé během dvou týdnů a navázal na vítězství 3:2 v prodloužení. V úvodní přesilovce zápasu o sobě dal vědět hostující obránce Gazda, jehož střelu od modré čáry krotil brankář Růžička za pomoci tyče. Také domácí zvonili ve své první početní výhodě, to když bez brankářova přičinění trefil břevno Flynn.

Další tyčku trefil ve druhé třetině opět v domácí přesilovce Fin Jääskeläinen. Ve 36. minutě se z ničeho nic vyřítil na domácího brankáře osamocený Honejsek, ale Růžička udržel svou neprůstřelnost.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Oscar Flynn z Mladé Boleslavi před brankářem Zlína Liborem Kašíkem.

V úvodu třetí třetiny měli několik střeleckých pokusů v početní výhodě hosté, na druhé straně pálil z dobré pozice Fillman, ale skóre se ani tentokrát nepohnulo. Měnilo se až v 56. minutě, když přesilovou hru využil důrazný Köhler.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička (vlevo) inkasuje gól. Vpravo nahoře je autor vítězné trefy Bedřich Köhler ze Zlína.

Brankář Růžička inkasoval po 208 minutách a osmi sekundách bez gólu a třetí nulu v řadě nepřidal. Köhler se přiblížil jubileu, protože vstřelil svůj 199. gól v 926. utkání v extralize. Kašík dokázal vynulovat domácí i v jejich závěrečném tlaku v power play.

32. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávka: 56. Köhler (Honejsek). Rozhodčí: Veselý, Micka - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Bez diváků.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Pláněk, Šidlík, Fillman, Allen - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, Cienciala, Lunter - Alderson, Claireaux, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.
Zlín: Kašík - Řezníček, Gazda, Žižka, Ferenc, M. Novotný, D. Nosek, Dluhoš - Köhler, Fryšara, Dufek - Šlahař, Honejsek, Herman - Kubiš, Karafiát, Vopelka - Sebera, P. Sedláček, J. Ondráček. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata: