Hlavní obsah

Emoce na hřišti. Kouč Southamptonu se po výhře nad Liverpoolem rozplakal

Šťastný kouč neudržel slzy. Trenér fotbalistů Southamptonu Ralph Hasenhüttl výsledek pondělního zápasu 17. kola Premier League proti Liverpoolu oplakal. Jeho svěřenci si na domácím hřišti proti obhájcům trofeje připsali cenné vítězství 1:0. Pro třiapadesátiletého rakouského šéfa lavičky Saints byl závěr duelu hodně emotivní. Bezprostředně po závěrečném hvizdu padl do kolen a tvář schoval do dlaní.

Foto: Adam Davy, Reuters

Trenér fotbalistů Southamptonu Ralph Hasenhüttl byl po výhře nad Liverpoolem dojatý, po zápase chválil přístup svých svěřenců.

Článek

O vítězství Southamptonu rozhodl už ve 2. minutě klání anglický útočník Danny Ings. Saints ve zbytku duelu předváděli perfektně organizovanou obrannou činnost. Liverpoolu dovolili za celé utkání na bránu Frasera Forstera vystřelit pouze jednou.

„Nikdy jsem proti Kloppovi nezískal bod. V průběhu zápasu jsem tomu ale pomalu začínal věřit," řekl Hasenhüttl pro televizní stanici Sky. „To, jakým způsobem jsme bránili, bylo neuvěřitelné. Snaha, kterou chlapci do zápasu vložili, byla klíčem k úspěchu," dodal.

Hasenhüttl se vrátil i k emotivním chvílím, které na trávníku prožíval, když po senzačním výsledku přijímal gratulace kolegů. „Měl jsem slzy v očích kvůli větru," žertoval v rozhovoru s BBC Sport. "Když jsem viděl hráče, jak bojovali, cítím obrovskou hrdost. Proti Liverpoolu potřebujete odehrát dokonalý zápas a myslím, že se nám to podařilo," doplnil rakouský trenér.

Pochvalu si Hasenhüttl vysloužil i od svého kolegy Kloppa. „Dali do toho všechno. Jejich přístup byl výjimečný. I proto jsme prohráli a v několika posledních týdnech nemáme dobré výsledky. Je na nás, abychom to změnili," nechal se slyšet šéf lavičky Reds.

Liverpool nevyhrál v lize potřetí za sebou. Kloppovi se po zápase nelíbily některé verdikty sudích. Podle něj měli jeho svěřenci zahrávat minimálně jeden pokutový kop - za ruku Jacka Stephense nebo za kontakt Sadia Maného s Kylem Walkerem-Petersem.

„Ta ruka vypadala jako jasná penalta. Otočil jsem se na čtvrtého rozhodčího, který mi řekl, že už to VAR zkoumal a není to penalta. Takže jim to trvalo vteřinu... A nejsem si jistý, že to, jak se (hlavní sudí) Andre Marriner rozhodl u Sadia Maného, bylo v pořádku," uvedl Klopp.

Liverpool po prohře sice zůstal v čele Premier League, druhý Manchester United se stejným bodovým ziskem má ale zápas k dobru a družinu Kloppa bude moct za týden na první příčce vystřídat. To Southampton je oproti Reds aktuálně v odlišném rozpoložení. Fotbalistům Saints patří šestá příčka ostrovní soutěže se ztrátou pouhých čtyř bodů na první pozici.

Reklama