Hlavní obsah

Je mezi nejlepšími. V Kanadě zaujalo zařazení českého hokejisty

Hokejisté Calgary se v noci z pondělí na úterý v rámci přípravného kempu na novou sezonu poprvé dostali společně na led. A fanoušci v Kanadě dychtivě hltali první zprávy z dění na ploše, z nichž by se dalo vyčíst složení formací po příchodu posil. Zajímavé to bylo i z českého pohledu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Simon hrál v přípravném kempu Calgary s elitními útočníky

Článek

Do řad Flames totiž k brankáři Davidu Rittichovi na podzim přibyl další Čech Dominik Simon. Nabídku na nový kontrakt mu v Pittsburghu nedali, a tak kývl na zájem z Calgary, kde uzavřel roční smlouvu na 700 tisíc dolarů.

V dresu Penguins už byl zvyklý na místo v elitním útoku po boku Sidneyho Crosbyho a i v novém angažmá může hrát s těmi nejlepšími.

„Nováček Simon hrál v jedné lajně s Johnny Gaudreauem a Seanem Monahanem," hlásil přímo z ledu reportér TSN Salim Valji, že si český forvard vyzkoušel souhru s elitními útočníky svého nového mužstva.

„Nejenže Simon nechal za sebou dubnovou operaci ramena, ale dokonce otevírá přípravný kemp mezi nejšikovnějšími útočníky Calgary. Sidney Crosby si pochvaloval Simonovu schopnost vydolovat puky z rohů mantinelu, takže Flames nejspíš doufají, že by mohl tuhle dovednost využít, aby získal více času a prostoru pro Gaudreaua s Monahanem v útočné třetině," uvádí zase CBS Sport.

Jak se ale sestava Calagary uspořádá, teprve ukáže čas. „Jdeme poprvé na led a je jasné, že každého bude zajímat, kdo s kým bude hrát. Jenže to se může den ode dne měnit. Máme spoustu dobrých hráčů a se spoustou věcí ještě můžeme experimentovat," nechal se slyšet na úvod kempu generální manažer Brad Treliving.

Reklama

Související témata: