Hlavní obsah

Ramos odmítl nabídku Realu na prodloužení smlouvy. Projeví zájem konkurence?

Madrid/Praha

Dirigent defenzivy španělského mistra na odchodu? Fotbalový stoper ve službách Realu Madrid Sergio Ramos by brzy mohl změnit angažmá. Čtyřiatřicetiletý obránce má u Bílého baletu smlouvu platnou do léta 2021, nabídku ze strany Realu na její prodloužení ale podle španělských médií smetl ze stolu.

Foto: Juan Medina, Reuters

Španělský fotbalista Sergio Ramos v dresu Realu Madrid, oblékne brzy trikot s jiným znakem?

Článek

Podle deníku Marca dohodě mezi Realem a dlouholetým kapitánem stála v cestě délka nového kontraktu. Madridský celek španělskému reprezentantovi údajně nabídl prodloužení o jeden rok, a to za přibližně stejných finančních podmínek, jaké platily doposud.

Jen další sezona je ale pro Ramose málo. I když si na Santiago Bernabéu přijde ročně na 12 milionů eur (přibližně 315 milionů korun). Do hry o čtyřnásobného vítěze Ligy mistrů, dvojnásobného šampiona EURO a mistra světa z roku 2010 tak můžou vstoupit další zájemci.

Bílý balet prý pozici svého kapitána akceptuje, ale na svém rozhodnutí nabídnout Ramosovi prodloužení pouze o rok údajně trvá. Úřadující mistr La Ligy svou politiku ohledně ročního prodlužování smluv uplatňuje na všechny hráče starší 30 let, a to bez výjimky.

Madridský velkoklub navíc stejně jako mnoho dalších evropských celků čelí zhoršující se finanční situaci s ohledem na celosvětovou pandemii koronaviru. Pro tuto sezonu proto platí 10% snížení platů pro celý kádr Los Blancos.

Pro Zidaneho družinu by odchod dlouholetého kapitána byl velkou ztrátou. Ramos v Realu působí od roku 2005.

Reklama

Související témata: