Hlavní obsah

Divize hokejové NHL budou mít poprvé sponzorské názvy

Hokejová NHL, jež kvůli pandemii koronaviru loni utrpěla finanční ztráty, poprvé v historii prodala práva k názvům svých divizí. V nové sezoně bude u každé ze čtyř skupin, které jsou pojmenovány podle geografických oblastí, také název sponzora.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Nikita Kučerov se Stanley Cupem.

Článek

Sezona NHL začne 13. ledna. Vedení soutěže ve snaze omezit cestování přeskládalo složení divizí, v jejichž rámci se budou mužstva utkávat ve zkrácené základní části s 56 zápasy pro každý klub. Mužstva ze sídlem v USA budou hrát v Západní, Centrální a Východní divizi a všech sedm kanadských týmů v Severní divizi.

Zavedení sponzorských názvů divizí přichází po nedávném rozhodnutí NHL umožnit jednotlivým mužstvům mít malá loga partnerů na helmách hokejistů.

NHL minulou sezonu stihla před březnovým zastavením soutěže kvůli globální zdravotní krizi odehrát 85 procent zápasů s fanoušky na tribunách. Liga se znovu rozběhla až téměř o pět měsíců později ve dvou "bublinách" a bez diváků. Vzhledem k tomu, že týmy přišly kvůli pandemii o hlavní zdroj příjmů, poklesla podle magazínu Forbes poprvé od roku 2001 jejich průměrná hodnota.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama