Hlavní obsah

Je o trochu napřed. Kouč Bostonu zvěstoval pozitivní zprávu o Pastrňákovi

Boston/Praha
Aktualizováno

Původní zprávy zněly, že po operaci kyčle, kterou podstoupil v polovině září, by rekonvalescence měla trvat pět měsíců, takže do sestavy Bostonu by se mohl vrátit v půlce února. Teď ale ohledně Davida Pastrňáka přicházejí ze zámoří pozitivní novinky. Start nové sezony, který je naplánován na 13. ledna, sice nejlepší český sportovec za uplynulý rok nestihne, do akce by se ale mohl zapojit dříve, než se zpočátku předpokládalo.

Foto: Sport.cz

David Pastrňák by se do sestavy Bostonu mohl vrátit dřív, než se původně předpokládalo.

Článek

Úvodní duel Bruins v novém ročníku proti New Jersey naplánovaný na 14. ledna havířovský rodák určitě nestihne. Na tom se nic nemění. Přesto v Bostonu počítají s dřívějším návratem své hvězdy než v polovině února.

„Myslíme si, že to bude o něco dřív. Nedošlo k žádným komplikacím. Myslím, že pro jeho přirozenou kondici a pracovní morálku je o trochu napřed. O kolik? Je příliš brzy, abych spekuloval. Vím, že nebude připraven na New Jersey. Mohlo by to být 1. února, 4. února? Nevím," prohlásil v úterý hlavní kouč Medvědů Bruce Cassidy ohledně Pastrňáka, jenž v uplynulé sezoně získal za 48 gólů spolu s washingtonským Ovečkinem Maurice Richard Trophy pro nejlepšího kanonýra soutěže.

„Rekonvalescence je dlouhá, Jde to pomalu a jen krůček po krůčku. Před operací jsem měl návrat naplánovaný na polovinu února, takže teprve uvidím, jak se po lékařské kontrole bude všechno vyvíjet, jak mi to na ledě půjde a jak se budu cítit. Vždyť já od operace ještě nestál na bruslích," vyprávěl Pastrňák krátce před Vánocemi, když převzal křišťálovou korunu pro Sportovce roku.

Foto: BPA

David Pastrňák s korunou pro vítěze ankety Sportovec roku 2020.

Od té doby sice s mužstvem Bruins ještě nebruslil na ledě, v rámci přípravy na sezonu může ale aspoň posilovat.

„Když se vrátíme z výjezdu a budeme ho mít jako pravidelnou součást tréninků, to bude nejlepším indikátorem. Tam ještě není a já nechci hádat," odmítá se nyní Cassidy pouštět do stanovení přesného termínu Pastrňákova comebacku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články