Hlavní obsah

Leverkusen - Brémy 1:1Schick překonal Pavlenku a zachránil favoritovi remízu

Berlín
Aktualizováno

Český útočník Patrik Schick překonal v 15. kole německé fotbalové ligy reprezentačního spoluhráče Jiřího Pavlenku v brance Brém a Leverkusenu zachránil alespoň bod za remízu 1:1. Za Werder odehrál celé utkání i obránce Theodor Gebre Selassie.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Leverkusenský Patrik Schick (nahoře) a brémský Miloš Veljkovič.

Článek

Lipsko doma podlehlo ve šlágru kola Dortmundu 1:3. Rudí býci se v případě výhry mohli dostat do čela tabulky o bod před mistrovský Bayern Mnichov, jenž v páteční předehrávce neudržel dvougólové vedení a v Mönchengladbachu prohrál 2:3. Výhru Dortmundu zařídili ve druhé půli góly Jadon Sancho a Erling Haaland, který se prosadil dvakrát. Za domácí v závěru snížil Alexander Sorloth. Borussia se posunula na čtvrtou příčku.

Brémy poslal do vedení v 52. minutě Ömer Toprak. Schick vyrovnal v 70. minutě po střele z otočky, kterou do vlastní sítě ještě usměrnil hostující bek Ludwig Augustinsson. Platnost Schickovy páté trefy v tomto bundesligovém ročníku potvrdil videorozhodčí. Sparťanský odchovanec se zapsal mezi střelce ve třetím z posledních čtyř kol. Bayer zůstal třetí se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Bayern Mnichov.

Foto: Ronny Hartmann, Reuters

Fotbalisté Borussie Dortmund slaví gól Jadona Sancha v Lipsku.

Po 30 zápasech a poprvé od 17. ledna minulého roku zvítězilo v bundeslize Schalke, které doma rozstřílelo Hoffenheim 4:0. Hattrickem se na vítězství gelsenkirchenského celku podílel devatenáctiletý americký útočník Matthew Hoppe. Hosté kvůli zranění postrádali českého obránce či záložníka Pavla Kadeřábka.

Schalke těsně uniklo vyrovnání antirekordu Tasmanie Berlín, která v sezoně 1965/66 nevyhrála 31 bundesligových zápasů v řadě. Díky plnému bodovému zisku přenechalo poslední místo Mohuči, která doma podlehla Frankfurtu 0:2. Oba góly vsítil útočník André Silva z penalty.

Freiburg uštědřil Kolínu nad Rýnem debakl 5:0. Union Berlín remizoval doma s Wolfsburgem 2:2, přestože hosté hráli od 50. minuty v oslabení.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:
Freiburg - Kolín nad Rýnem 5:0 (18. Demirovič, 39. Hofler, 59. Sallai, 69. Lienhart, 79. Holer)
Leverkusen - Brémy 1:1 (70. Schick - 52. Toprak)
Mohuč - Eintracht Frankfurt 0:2 (24. a 72. obě z pen. Silva)
Schalke - Hoffenheim 4:0 (42., 57. a 63. Hoppe, 80. Harit)
Union Berlín - Wolfsburg 2:2 (29. Becker, 52. Andrich - 10. Steffen, 65. Weghorst z pen.)
Lipsko - Dortmund 1:3 (90. Sorloth - 71. a 84. Haaland, 55. Sancho)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články