Hlavní obsah

Třinec - Liberec 0:2Třinec nepřekonal Kváču a podlehl doma Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Bulíř 0 : 1
39. Pavlík 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce zvítězili ve 34. kole extraligy na ledě Třince 2:0 a připsali si čtvrtou výhru v řadě s celkovým skóre 16:2. Hostující gólman Petr Kváča, který působil minulou sezonu právě u Ocelářů, kryl 37 střel a vychytal druhou nulu za sebou. Góly vstřelili z přečíslení Michal Bulíř a Radovan Pavlík. Domácí prohráli v sedmém z posledních devíti utkání, v tomto týdnu nezískali ani bod a zápasy ztratili se skóre 1:11.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Liberce se radují z prvního gólu.

Článek

Třinečtí trenéři si v poslední době stěžovali na nízkou produktivitu, proto rozbili jejich nejúdernější útok, aby pozvedli další. V elitní řadě zůstal jen Růžička, kapitán Vrána se postavil mezi Kanaďany Leiera a Rodewalda do středu druhého útoku a nejlepší střelec aktuálního ročníku extraligy nastupoval až ve třetí řadě s bratry Kovařčíkovými.

Třinec začal aktivně, v náznaku šancí se ocitli Leier a Ondřej Kovařčík, ale jinak obrana Liberce i bez tří důležitých hráčů (Šmíd, Vitásek, Havlín) pracovala spolehlivě. Hosté navíc využili chybu Jaroměřského na útočné modré čáře, v málo vídaném protiútoku dvou na brankáře Kacetla si Bulíř vyměnil puk s Grígerem a pohodlně skóroval.

Domácí v prostřední části zvýšili obrátky, ale měli i smůlu, když střelu Marcinka zastavila tyč. Po hezké akci a přihrávce Růžičky zůstal Hrehorčák sám před Kváčou, ale liberecký gólman se včas přesunul skvěle zasáhl a ve druhé třetině zneškodnil osmnáct střel. Třinečtí z tlaku nic nevytěžili, naopak ve 39. minutě propadl Kundrátkovi puk na útočné modré čáře a v přečíslení dva na jednoho Vlach skvěle nabil Pavlíkovi.

Liberec spoléhal ve třetí třetině na zabezpečenou obranu, a byť se domácí snažili, tak si dvoubrankový náskok bez problémů hlídal. Kváča už dokonce nemusel v posledních pěti minutách vůbec zasahovat, Třinec nic nevymyslel ani v 90 sekund dlouhé hře bez brankáře.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Bulíř (Gríger), 39. R. Pavlík (J. Vlach). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Bez diváků.
Kacetl - Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, Marcinko, Hrehorčák - Rodewald, P. Vrána, Leier - O. Kovařčík, M. Kovařčík, M. Stránský - Hrňa, Peterek, Dravecký - Kurovský. Trenér: Varaďa.
Kváča - Knot, Kolmann, T. Hanousek, Rosandič, Štibingr, Derner, Kunst - Lenc, A. Musil, Birner - Gríger, Bulíř, Průžek - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - D. Špaček, A. Najman, J. Šír. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: