Hlavní obsah

Divočina, maratonci během pár hodin zažívají několik ročních období

Naúm

Pondělní část maratonského úseku Rallye Dakar nachystala na dobrodruhy také klimatické peklo. Ráno startovali v zimě, odpoledne dojížděli za výhně. „Divočina, během etapy jsme zažili několik ročních období,“ žasne Martin Prokop, automobilový jezdec Benzina Orlen Teamu.

Martin Prokop v 8. etapě Rallye DakarVideo: Benzina Orlen Team

 
Článek

Mazák Prokop dobře věděl, co ho čeká. Nováčci se ovšem nestačili divit.

Teplotní rozdíly jsou v Saúdské Arábii opravdu veliké. „Ráno jsme jeli 280 kilometrů přejezd v nepříjemné zimě. Bylo asi sedm stupňů. No a po 750 kilometrech bylo v bivaku asi 28 stupňů. Šílenost," líčí bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu Libor Podmol.

Buggyra v 8. etapě Rallye DakarVideo: Buggyra media

Náročné klimatické podmínky výborně zvládl Ignacio Casale. Snad že je z Chile a doma má poušť za barákem... Mezi kamiony zajela posádka týmu Tatra Buggyra Racing pátý nejrychlejší čas, což je její nejlepší výsledek.

Martin Macík v 8. etapě Rallye DakarVideo: Big Shock! Racing

„Jsem moc spokojený. Etapa byla navigačně náročná a velkou pochvalu si zaslouží navigátor Alvaro. Neměli jsme jediný problém, nemuseli jsme vylézat z auta, a to bylo rozhodující. Páté místo je skvělé a zítra pokračujeme," těší se Casale, který drží průběžné deváté místo.

Reklama

Související témata: