Hlavní obsah

Zkušený český reprezentant a vítěz Stanley Cupu vstřebává nepříjemnou novinu

Montreal/Praha
Aktualizováno

Přesně před třemi týdny podepsal s Montrealem jako nechráněný volný hráč roční kontrakt na 750 tisíc dolarů, teď se ale dozvěděl nemilou zprávu. Dvaatřicetiletý hokejový útočník Michael Frolík se nevešel do kádru Canadiens před startem nové sezony NHL a byl klubem zařazen na listinu nechráněných hráčů. Vzhledem k tomu, že po kladenském odchovanci žádný tým nesáhl, zůstal u Canadiens.

Foto: Jeffrey T. Barnes, ČTK/AP

Michael Frolík ještě v dresu Buffala.

Článek

„Určitě to nebude jednoduché. Je to už nějakou dobu, co jsem naposledy mohl hrát hokej, ale mám nějaké zkušenosti a doufejme, že je správně využiju. Poslední měsíce jsem poměrně tvrdě trénoval, abych byl v dobré formě, a musím to přenést na led," říkal Frolík po podpisu smlouvy s Montrealem a před startem tréninkového kempu.

Kladenský odchovanec a majitel dvou bronzových medailí z MS byl v uplynulém ročníku v lednu vyměněn z Calgary do Buffala a po sezoně mu skončila pětiletá smlouva na 21,5 milionu dolarů. A protože výrazně slevil ze svých finančních požadavků, domluvil se před třemi týdny na angažmá v Montrealu.

Jenže místo v něm pro začátek sezony si Frolík, vítěz Stanley Cupu s Chicagem z roku 2013 a majitel 850 startů v NHL, nevybojoval. Montreal vstoupí do nového ročníku ve středu zápasem proti Torontu.

Vedle Frolíka zařadil Montreal na seznam nechráněných hráčů i jiného zkušeného forvarda Coreyho Perryho.

Reklama

Související témata: