Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 3:2Oceláři opět prohráli a přišli o druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kovařčík 0 : 1
11. Flynn 1 : 1
13. Růžička 1 : 2
20. Pláněk 2 : 2
35. Najman 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v dohrávaném 12. kole extraligy Třinec 3:2. Oceláři tak počtvrté za sebou nebodovali a Středočeši je přeskočili na druhé místo tabulky. Domácí měli první, ale nakonec i poslední slovo. O dovršení obratu z 1:2 na 3:2 se postaral vítězným gólem v čase 34:55 útočník Ondřej Najman.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Martin Pláněk z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

První větší šanci v zápase měl v úvodní přesilovce třinecký Rodewald, ale domácí brankář Krošelj se dokázal ke své levé tyčce přesunout včas a betonem gólu zabránil. Skóre se ale měnilo na druhé straně. Mladá Boleslav na rozdíl od Ocelářů svou první přesilovku využila, když se z dorážky prosadil Flynn.

Už po půl minutě ale bylo vyrovnáno, když do domácí branky dotlačil puk Ondřej Kovařčík. Ve druhé početní výhodě pak mohli otočení skóre slavit hosté, když ze svého tradičního místa na levém kruhu zakončoval přesně Martin Růžička. Oba třinecké góly dělily dvě minuty a 23 sekund. V čase 19:43 však opět srovnal krok Pláněk.

Domácí si zahráli v polovině zápasu půl minuty proti třem Ocelářům, ale v dobré pozici pálil Ševc mimo. Za tři minuty si tuto možnost zopakovali, ale gólu se dočkali až po vypršení trestů, když Ciencialovu nabídku využil přes Claireauxe Najman a Mladoboleslavští šli do druhé přestávky s jednobrankovým náskokem.

Ve třetí třetině si oba celky vypracovávaly šance především v přesilovkách, ale z žádné už ani jeden z nich nedokázal udeřit. V 53. minutě mohl srovnat Ondřej Kovařčík, ale první zakončení před prázdnou brankou netrefil, ve druhém mu zabránil faul Kousala. V závěru to bylo ještě pořádné drama, neboť domácí hráli v oslabení proti šesti Třineckým, ale Vrána dokázal rozezvučet pouze horní tyčku.

Dohrávané 12. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Flynn (O. Najman, Hrbas), 20. Pláněk (D. Šťastný), 35. O. Najman (Claireaux, Cienciala) - 11. O. Kovařčík (M. Kovařčík, Dravecký), 13. Martin Růžička (P. Vrána, Hrňa). Rozhodčí: Pešina, Sýkora - Pešek, Malý. Vyloučení: 8:8, navíc D. Musil (Třinec) 10 min. Využití: 1:1. Bez diváků.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Pláněk, Moravec, Šidlík, Klikorka - Alderson, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, Cienciala, Lunter - Claireaux, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.
Třinec: Kacetl - M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Leier - Rodewald, Marcinko, Hrehorčák - Hrňa, Peterek, Dravecký - Kurovský. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice