Hlavní obsah

Boleslav padla v prodloužení, Sparta potvrdila výhrou roli lídra, Třinec po měsíci slaví

škv, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté HC Olomouc vyhráli v pátečním utkání 35. kola Tipsport extraligy nad Českými Budějovicemi 3:2. Hradec si s Třincem ve čtvrtek nezahrál, o den později už se ale na stadionu Ocelářů v předehrávce 48. kola o body bojovalo. Třinec sice prohrával, ale nakonec slavil vítězství 3:1. Sparta potvrdila roli lídra tabulky výhrou 5:3 v Litvínově, Vítkovice zabraly na domácím ledě, kde zdolaly Plzeň těsně 4:3. Karlovy Vary si bez problémů připsaly tři body po vítězství nad Zlínem 5:1. Mladá Boleslav prohrála v prodloužení 1:2 v Pardubicích. Liberec prohrál doma s Kometou Brno 2:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

O extraligové body bojuje HC Dynamo Pardubice a BK Mladá Boleslav.

Článek
Fotogalerie

Sparta v roli vedoucího týmu extraligy dokázala bodovat popáté za sebou a z toho počtvrté vyhrála. Naopak Litvínovu se nedaří, když prohrál třetí z posledních čtyř duelů. Verva je navíc oblíbeným soupeřem Pražanů. Sparta totiž zvítězila na ledě Severočechů posedmé v řadě. Litvínov nad sokem z hlavního města doma vyhrál naposledy 27. října 2017.

Hokejisté Českých Budějovic se sice v poslední době herně zvedají, když bodovali v pěti z posledních sedmi duelů. Jenže na ledě soupeře je to pořád bída. Potvrdilo se to i na Hané, kde Olomouc vyhrála nad nováčkem 3:2. Hanáci vedli v polovině duelu 3:1 a Jihočeši už pouze korigovali skóre. Zaknihovali tak devátou prohru venku v řadě.

Vítkovice se doma v poslední době trápily, když zvítězily v jediném z uplynulých čtyř utkání a v bitvě s Plzní to vypadalo dlouho na další krach. Západočeši totiž v Ostravě třikrát vedli, domácí však za stavu 2:3 skóre otočili dvěma góly v přesilovkách. Vítěznou branku zaznamenal dvougólový střelec večera Dominik Lakatoš, který u zbylých dvou branek navíc asistoval. Dvakrát se trefili rovněž domácí Jan Hruška i hostující Jakub Pour.

Hlubokou krizi v podobě šesti porážek v řadě uťaly Karlovy Vary. Do duelu se Zlínem šly navíc bez Davida Kašeho a Jakuba Lauka, kteří se museli vrátit do svých zámořských klubů. I tak se potvrdilo, že na Berany to Energie umí. Vyhrála jasně 5:1 a porazila je sedmkrát za sebou, naposledy neuspěla v únoru 2019.

Více než hodinu se ve čtvrtek technici snažili zacelit díru v ledu, aby na souboj Hradce Králové s Třincem mohlo dojít, jenže nakonec neúspěšně. Utkání tak bylo přeloženo na pátek, kdy ale měli výhodu domácího prostředí Oceláři. Třinec sice čtyři zápasy nezískal ani bod a na plný bodový zisk čekal dokonce už deset duelů, tentokrát to ale přišlo. Oceláři vyhráli 3:1 a ve vzájemných zápasech s Hradcem bodoval už sedmkrát za sebou.

Mladá Boleslav mohla snít o posunu na první místo. Jenže ten se po výhře Sparty v Litvínově rozplynul. Další podmínkou byl tříbodový import z Pardubic, ale ani ten se nekonal. Zápas za stavu 1:1 dospěl do prodloužení, kde rozhodl o výhře Dynama slovenský obránce Mikuš.

Bitva Liberce s Kometou slibovala vzhledem k dobré formě obou týmů napínavou bitvu. A to se také potvrdilo. Tygři se museli obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče Michala Birnera, jenž si odpykával jednozápasový disciplinární trest. Duel nakonec musely rozhodnout za stavu 2:2 až samostatné nájezdy, kde se dařilo střelecky pouze hráčům Komety. Vítěznou trefu si připsal zkušený Jakub Klepiš.

Hokejová Tipsport extraliga, 35. kolo:
Olomouc - České Budějovice 3:2
Branky: 4. Nahodil, 5. Kolouch, 30. Káňa - 21. Vydarený, 53. Beránek.
Třinec - Hradec Králové 3:1
Branka: 28. M. Kovařčík, 33. Gernát, 36. Stránský - 22. Perret.
Karlovy Vary - Zlín 5:1
Branky: 12. Vondráček, 22. Zabloudil, 27. Flek, 46. Koblasa, 47. Beránek - 14. Fryšara.
Litvínov - Sparta 3:5
Branky: 11, Hubl, 24. Jarůšek, 36. Ščotka - 17. Říčka, 18. Tomášek, 22. Sukel´, 28. Řepík, 59. Kudrna.
Vítkovice - Plzeň 4:3
Branky: 10. a 49. Lakatoš, 31. a 40. Hruška - 6. Kodýtek, 24. a 33. Pour.
Liberec - Brno 2:3  po sam. nájezdech
Branky: 25. Lenc, 60. Vlach - 13.a 37. Němec, rozhodující nájezd Klepiš.
Pardubice - Mladá Boleslav 2:1 v prodloužení
Branky: 11. Camara, 65. Mikuš - 12. Zbořil

Reklama