Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 1:1Parádní návrat Matějovského. Gólem zachránil Boleslavi bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Pernica 0 : 1
60. Matějovský 1 : 1
Záznam online reportáže

Po 13 měsících se vrátil na ligové trávníky záložník Mladé Boleslavi Marek Matějovský, svůj návrat oslavil gólem. V sobotním duelu 15. kola fotbalové ligy proti Brnu vyrovnával po přestávce na konečných 1:1. V závěru byl vyloučen domácí Dancák.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Pavel Dreksa z Brna a Jiří Klíma z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Zkraje zápasu mohli jít domácí do vedení. Preisler našel na hranici šestnáctky Ladru, který posunul míč na Dancáka, jenž z jedné těsně minul. Hosté kontrovali šancí Fily, který zblízka překopl bránu. Po půlhodině Budínský zachytil brněnskou rozehrávku, vyslal dopředu Ladru. Ten ještě přihrál Jiřímu Klímovi, před kterým na poslední chvíli zachránil Dreksa.

Boleslavský útočník potom zakončoval po centru Graiciara hlavou, Šustr ale neměl s jeho pokusem velkou práci. V 36. minutě přišel na hřiště navrátilec Matějovský, o tři minuty později ale smutnil. Vaněk výborně rozehrál standardku a našel nikým nehlídaného stopera Pernicu. Host z Plzně z pár kroků nedal Šedovi šanci.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Tomáš Ladra z Mladé Boleslavi a Peter Štepanovský z Brna.

Krátce po přestávce se boleslavští radovali po trefě Ladry z vyrovnání. Ne však dlouho. Na základě upozornění videorozhodčího nebyla kvůli ruce střelce uznána. Středočeši se dočkali až v 60. minutě, kdy Budínský přihrál Matějovskému. Muž, který dlouhý čas stál kvůli přetržené achillovce, z hranice šestnáctky nasměroval míč k tyči.

Brno si mohlo vzít vedení zpět v 78. minutě, kdy se Štepanovský po volném kopu zjevil před Šedou, netrefil však bránu. Následnou snahu Boleslavi za dokonáním obratu pak zhatil před koncem Dancák, který za faul na Štepanovského dostal duhou žlutou kartu a byl vyloučen. Po následném přímém kopu Šumbery už hostí zvedli truce nad hlavu, míč ale se ale odrazil od břevna do hřiště.

15. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)
Branky: 60. Matějovský - 39. Pernica. Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Hock - Cieslar (video). ŽK: Dancák - Fousek. ČK: 89. Dancák. Bez diváků.
M. Boleslav: Šeda - Douděra, Šimek (46. Jakub Klíma), Křapka, Preisler - Jirásek (36. Matějovský), Dancák - Budínský (62. Malinský), Ladra, Graiciar (82. Škoda) - Jiří Klíma. Trenér: Jarolím.
Brno: Šustr - Moravec, Dreksa (46. Záhumenský), Pernica, Šural - Štepanovský, Vaněk (79. Texl), Sedlák, Pachlopník (67. Bariš), Fousek (75. Šumbera) - Fila (67. Hladík). Trenér: Dostálek.

Reklama

Související témata: