Hlavní obsah

Třinec - Sparta 5:4 SNTřinec vyhrál nájezdy poprvé v sezoně a přiblížil se lídrovi na tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Buchtele 0 : 1
28. Rodewald 1 : 1
35. Růžička 2 : 1
42. Pech 2 : 2
42. Marcinko 3 : 2
45. Stránský 4 : 2
48. Říčka 4 : 3
51. Jurčina 4 : 4
65. Růžička (rozhodující nájezd) 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté druhého Třince porazili ve šlágru 36. kola extraligy na svém ledě vedoucí Spartu 5:4 po samostatných nájezdech a přiblížil se jí na rozdíl tří bodů. Domácí vedli ve 45. minutě už 4:2, ale Pražané si vynutili prodloužení i díky kurióznímu gólu Milana Jurčiny, jehož střela z obranného pásma překvapila Ondřeje Kacetla. Zápas rozhodl Martin Růžička, který si v základní hrací době připsal stejně hostující Lukáš Pech gól a dvě asistence. Oceláři vyhráli v této sezoně rozstřel až na čtvrtý pokus.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Petr Vrána z Třince, Patrik Hrehorčák z Třince a Martin Růžička z Třince.

Článek
Fotogalerie

Přestože se utkaly dva útočné týmy, úvodní třetina nepřinesla žádné gólové hody. Hosté ustáli počáteční nápor Ocelářů a ve dvanácté minutě udeřili. Pech uvolnil Buchteleho, který z blízka prostřelil Kacetla.

Druhá třetina patřila Třinci a otočil v ní skóre. Kundrátek při signalizovaném trestu našel křížným pasem Rodewalda, který z levého kruhu střelou bez přípravy vyrovnal. Kanadský útočník dal svůj první gól v české extralize. Ke druhému gólu pomohla domácím minela Machovského při rozehrávce. Gólman Sparty posouval u zadního mantinelu puk za sebe, jeho záměr ale přečetl Růžička a pohodlně skóroval do prázdné branky.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský.

Třinecký kanonýr mohl ke druhé konci třetiny ještě z úniku zvýšit, Machovský se ale tentokrát vytáhl. Střelu ztlumil lapačkou, a i když mu puk propadl za záda, tak se včas otočil a ještě skvěle zasáhl hokejkou proti dorážce Růžičky.

Rozhodčí vyloučili v úvodních dvou třetinách jediného hráče, ale hosté ve 41. minutě obdrželi dva menší tresty a Třinec využil 90 sekund dlouhou výhodu dvou mužů v poli. Domácí měli na hřišti pět útočníků a kombinaci do prázdné branky zakončoval Marcinko.

V dohrávané přesilovce ale Stránský ztratil na útočné modré čáře puk a Pech zakončil únik kličkou a střelou mezi betony Kacetla. Nejlepší střelec této sezony své zaváhání napravil. Ve 45. minutě prošla ke Stránskému přihrávka Růžičky zpoza branky a z mezikruží zvýšil 23. gólem sezony na 4:2.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva úspěšný střelec Jack Rodewald z Třince a brankář Sparty Matěj Machovský.

Hosté se nevzdali. Sparta dala kontaktní gól ve své první přesilovce v zápase, kdy se střelou bez přípravy prosadil z levého kruhu Říčka. A k vyrovnání došlo kuriózním způsobem. Jurčina se ve vlastní třetině opřel do puku, který celou dobu letěl vzduchem, ale před Kacetlem se zvedl a přeskočil mu lapačku.

Největší šanci měl v prodloužení hostující Rousek, ale v přečíslení dva na jednoho netrefil poloodkrytou branku. Zápas tak vyvrcholil nájezdy, které v této sezoně ještě Třinec ani Sparta do tohoto utkání nevyhrály Kacetla nepřekonal žádný ze čtyř sparťanských hráčů, za domácí se prosadili ve čtvrté sérii Růžička a v páté Rodewald. Oba uspěli bekhendovým zakončením.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 2:3 - 0:0)
Branky nahrávky: 28. Rodewald (Kundrátek, Jaroměřský), 35. Martin Růžička, 42. Marcinko (P. Vrána, Martin Růžička), 45. Stránský (Martin Růžička, M. Doudera), rozhodující sam. nájezd Martin Růžička - 12. Buchtele (Pech, Říčka), 42. Pech, 48. Říčka (Pech, Němeček), 51. Jurčina (Tomášek, M. Sukeľ). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:5, navíc D. Musil (Třinec) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, M. Kovařčík, Leier - Dravecký, Marcinko, Hrehorčák - Kurovský, Rodewald, Kofroň. Trenér: Varaďa.
Sparta: Machovský - Košťálek, Polášek, Němeček, R. Jeřábek, Kalina, Jurčina, Mikliš - Řepík, R. Horák, Sobotka - Tomášek, M. Sukeľ, Rousek - Říčka, Pech, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, A. Kudrna. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata: