Hlavní obsah

Nejdřív AC Milán, pak ligový debut proti Baníku. Vitík o takovém startu ani nesnil

Všechno má před sebou. Debuty v rudém dresu si každopádně střihl v pozoruhodném pořadí. Nejprve se při své premiéře v základní sestavě áčka představil v Evropské lize rovnou proti AC Milán (0:1), poprvé v lize pak nastoupil na půdě Baníku Ostrava (0:0). Oba duely sedmnáctiletý Martin Vitík zvládl. „Takový začátek jsem si ani nevysnil. Jsem rád, ale musím makat a zlepšovat se,“ usmívá se stoper fotbalové Sparty.

Foto: sparta.cz

Sedmnáctiletý sparťanský stoper Martin Vitík během ligového debutu v Ostravě.

Článek
Fotogalerie

Adamové Hložek a Karabec už nejsou sami. Zkušený stratég Václav Kotal sáhl do strahovské akademie po dalším velkém talentu.

„Oba dva Adamové pro mě byli velkou motivací, že i v takovém věku je možné se dostat do A-týmu Sparty. Jsem defenzivní hráč, u nichž není tak obvyklé, že dostanete takovou šanci. O to radši jsem, že mi trenér šance dává," líčí Martin Vitík po ligové premiéře v pouhých 17 letech v rozhovoru pro klubovou televizi.

Prožil vpravdě mrazivý ligový debut. Ke konci zápasu klesla teplota až k minus 15 stupňům.

„Hodně bojovné utkání, v takových podmínkách se kombinační fotbal hrát nedal. Jsem rád, že zrovna na Baníku, v tak vyhecovaném zápase, jsem zažil svou premiéru. Pro mě obrovská zkušenost," cení si.

Nehrál špatně, kvituje Kotal

„V obranné fázi hrajete podle hráčů soupeře. Chtěli jsme zařadit Vitíka, který v přípravě i s AC Milán podal velmi dobrý výkon. Myslím si, že určitě nehrál špatně," chválí trenér Kotal.

Foto: sparta.cz

Sedmnáctiletý sparťanský stoper Martin Vitík během ligového debutu v Ostravě.

Sparta postrádala v Ostravě hned jedenáct hráčů, takže do sestavy bylo blíž. Mladík na druhou stranu dostal přednost před zkušenějším Davidem Lischkou.

„Pomohla mi situace, ale bojoval jsem i v přípravě, abych se dostal do základu. Mám velkou motivaci," hlásí se Vitík o slovo.

Otázkou je, zda se udrží v sestavě i ve středeční dohrávce v Opavě. Vrátit by se už mohl reprezentační stoper Čelůstka, trest si odseděli defenzivní záložníci Pavelka a Souček.

Reklama

Související témata: