Hlavní obsah

Výhružky smrtí pro partnerku hvězdy. Je to vězení! stěžuje si další tenista před Australian Open

Tenisový svátek v podobě prvního letošního grandslamu by se měl rozběhnout za necelé dva týdny. Dvoutýdenní karanténa na hotelích v Melbourne ale zjevně ne každému hráči dělá dobře a sociální sítě zaplavují více či méně podrážděné vzkazy hvězd. Španělský tenista Roberto Bautista Agut například podmínky před Australian Open přirovnává k vězení. Kontroverzi vyvolala i přítelkyně Bernarda Tomice, která si na Instagramu stěžovala na to, že si ani pořádně nemůže umýt vlasy. Na její hlavu se pak strhla vlna kritiky včetně výhrůžek smrtí.

Foto: Stringer, Reuters

Rafael Nadal a jeho tým se tvrdým podmínkám melbournské karantény vyhnuli, stejně jako několik dalších hvězd se před Australian Open usídlil v Adelaide.

Článek

Ne každý se zkrátka s životem v australské hotelové bublině vyrovnává s grácií. Zatímco někteří tenisté využívají stísněných prostorů pokojů k improvizovaným tréninkům a nastalou situaci berou takovou, jaká je, jiným podmínky před Australian Open ani za mák nevoní.

V žebříčku 13. tenista světa Španěl Roberto Bautista Agut byl v rozhovoru pro Sport5 hodně upřímný. „Je to jako být ve vězení," přiznává. „Je to úplně stejné, akorát máte wifi. Ti lidé tady nemají absolutně ponětí o tom, jaké to je hrát tenis a o tom, jak musíte trénovat. Je to úplná katastrofa," hněvá se na australské úřady dvaatřicetiletý Španěl.

Swiateková trénuje na French Open ve svém hotelovém pokoji v MelbourneVideo: Reuters

Bautista Agut patří k těm hráčům, kteří si na podmínky hlasitě stěžují. Zástupci vlády ale mají pro rozzuřené hvězdy vcelku jasné a pochopitelné stanovisko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ons Džabúrová cvičila na pokoji smrtící forhendyVideo: sntv

„Nejsem tu od toho, abych hodnotil, jestli jsou tito lidé v dostatečném kontaktu s okolním světem," řekl Daniel Andrews, premiér státu Victoria. „Moje práce je, aby vše probíhalo hladce. Všichni znali pravidla, jaká tu budou panovat, předem," zůstal Andrews striktní.

Asi nejmenší pochopení ze strany tenisových fanoušků zatím vyvolalo chování přítelkyně australského tenisty Bernarda Tomice. Známá instagramová influencerka a hvězda sociální sítě pro dospělé Vanessa Sierraová si totiž stěžovala na to, že nejhorší na celé věci jsou její týden neumyté vlasy.

Na její hlavu se následně strhla vlna rozzuřené kritiky. „Jak hrozné, být milionářem na hotelu," sarkasticky okomentoval její video jeden z uživatelů sociální sítě. „Mohli bychom dostat nějaké další záběry ve stylu Big Brotheru," žertoval další. Výjimkou ale nebyly ani výhružky smrtí.

K celé záležitosti se pak vyjádřil i známý prostořeký bouřlivák Nick Kyrgios. „Proti Berniemu vůbec nic nemám, ale jeho paní zjevně nemá absolutně žádnou perspektivu. Tohle je směšné," napsal na Twitter.

Nadále platí, že tvrdými restrikcemi nejzasaženější skupinou je sedm desítek účastníků grandslamu, v jejichž letu měl některý z cestujících pozitivní test na koronavirus.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Barbora Strycova🐝 (@barborastrycova)

Na ty se vztahuje tzv. tvrdá karanténa. Tedy pobyt na hotelu, bez jakékoliv možnosti tréninku či opuštění pokoje.

Mezi ně bohužel patří i český debutant Tomáš Macháč, Barbora Strýcová, Kateřina Sianiaková a Barbora Krejčíková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina)

Reklama