Hlavní obsah

Bayern v semifinále MS klubů čeká Duhail, nebo Al Ahlí

Curych/Praha

Fotbalisté Bayernu Mnichov zahájí mistrovství světa klubů v katarském Dauhá semifinálovým zápasem proti domácímu zástupci SC Duhail, nebo egyptskému týmu Al Ahlí. Rozhodl o tom los v Curychu.

Foto: Lukas Barth-tuttas, Reuters

Thomas Müller se raduje z branky, kterou rozhodl o výhře Bayernu Mnichov nad Freiburgem.

Článek

Ve druhém semifinále vítěz Poháru osvoboditelů, který vzejde ze souboje mezi brazilskými týmy Palmeiras a Santos, vyzve korejský Ulsan, či mexický Tigres. O majitelích nejcennější klubové trofeje Jižní Ameriky se rozhodne až 30. ledna.

Klubový šampionát bude hostit katarská metropole od 4. do 11. února. Původně se měl uskutečnit už loni v prosinci, ale FIFA ho odložila vzhledem k nabité klubové sezoně v Evropě a Jižní Americe zaviněné pauzou kvůli covidu-19.

Duhail měl turnaj kontinentálních mistrů odstartovat v prvním kole proti Aucklandu City. Účastník z Oceánie se ale odhlásil, protože nebyl schopen splnit požadavky novozélandských úřadů v souvislosti s karanténou kvůli koronaviru. Proto byl počet účastníků snížen na šest a šampionát začne až druhým kolem.

Úřadující vítěz Ligy mistrů Bayern je největším favoritem turnaje. Klubové MS dokázal vyhrát už v roce 2013 při jediné předchozí účasti. Bavorský gigant odehraje semifinále 8. února, o druhém finalistovi se rozhodne o den dříve.

Reklama

Související témata: