Hlavní obsah

Sparta na půdě posledního nezaváhala, Baník doma selhal, Dynamu vyšel senzační obrat

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava ve středeční dohrávce 8. kola první ligy podlehli doma Slovácku 1:2. Naopak v duelu 14. kola České Budějovice zvítězily nad Příbramí 2:1 po senzační otočce v závěru duelu. V posledním středečním utkání vyhrála Sparta jasně v Opavě 3:0. Základ k úspěchu Pražanů položil brzkou trefou Juliš, po pauze Letenští navýšili náskok a dokráčeli k pohodové výhře. Sparta se v tabulce dotáhla na druhý Jablonec.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Sparty se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Ostrava bodovala sedmkrát za sebou, ale v bitvě se Slováckem tým trenéra Kozla neuspěl. Po bezbrankovém poločase nabral Baník rychle dvoubrankové manko a rozjeté Slovácko už nezabrzdila ani korekce ze strany domácích v úplném závěru. Slovácko slaví čtvrtou výhru v řadě a je na čtvrtém místě tabulky.

Zlepšený výkon v druhé půli zajistil fotbalistům Českých Budějovic triumf ve středeční dohrávce 14. kola nejvyšší tuzemské soutěže proti Příbrami. Jihočeši tak po výhře v úvodním duelu jara s Pardubicemi zůstávají po zimní pauze stoprocentní, byť se na vítězství 2:1 ve střetnutí se Středočechy hodně nadřeli. Rozhodli o něm dvěma slepenými zásahy v závěrečné fázi utkání. Příbram už čtyři kola čeká na vítězství a potvrdila, že na hřištích soupeřů se jí nedaří, když tříbodový zisk venku neslavila už jedenáct zápasů.

Třetí Sparta vyhrála na hřišti poslední Opavy, kterou vede bývalý hráč a asistent Pražanů Radoslav Kováč. Letenští sice v neděli remizovali v nedaleké Ostravě, ale v Opavě nic podobného nepřipustili a hned od třetí minuty vedli po trefě Juliše.

Domácí tým bojoval, ale dotlačit míč do sparťanské sítě nedokázal a nezvítězil již osm kol. Naopak narostl náskok Pražanů. Nejprve vedení nešťastně pojistil trefou do vlastní sítě opavský útočník Čvančara, aby výsledek pečetil v poslední minutě Plavšič.

Dohrávka 8. kola:
Baník - Slovácko 1:2
Branky: 90.+1 Potočný - 52. Kliment z pen., 61. Navrátil.
Dohrávka 14. kola:
České Budějovice - Příbram 2:1
Branky: 76. Čolič z pen., 79. Mršič - 5. Zorvan.
Dohrávka 13. kola:
Opava - Sparta 0:3
Branky: 3. Juliš, 73. vlastní Čvančara, 90. Plavšič.

Reklama