Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 4:3Bílí Tygři se prokousali do elitní čtyřky, rozhodl Knot

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Lenc 1 : 0
10. Lenc 2 : 0
32. Weinhold 2 : 1
36. Vlach 3 : 1
40. Koblasa 3 : 2
42. Černoch 3 : 3
54. Knot 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili ve 37. kole extraligy na svém ledě Karlovy Vary 4:3 a bodovali poosmé za sebou, z toho šestkrát slavili výhru. Díky tříbodovému zisku poskočili Bílí Tygři do elitní čtyřky tabulky. Naopak Energie nedokázala navázat na vítězství se Zlínem a Olomoucí a v tabulce je osmá. Domácí vedli 2:0 a 3:1, ale o jejich výhře rozhodl až za stavu 3:3 v čase 53:25 obránce Ronald Knot.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva autor prvního gólu Radan Lenc, Michal Bulíř, Michal Birner a Ronald Knot z Liberce.

Článek

Hned v úvodu utkání dostal tým Energie možnost přesilové hry, domácí se však v pohodě ubránili. Ihned po skončení oslabení převzali Bílí Tygři iniciativu a nastěhovali se před gólmana Hamrlu. Z aktivity domácích přišla i vedoucí branka: Birner obral v rohu hřiště o kotouč Zábranského, posunul na Lence a nejlepší liberecký střelec už si věděl rady.

Za necelé tři minuty se Severočeši radovali znovu. Po průniku Bulíře doklepnul kotouč za Hamrlova záda opět Lenc. Na rozdíl tří branek mohl hned vzápětí zvýšit Vlach, jeho střelu zastavila tyč. Karlovarští mohli snížit v závěru první třetiny, Fleka ale ve velké šanci vychytal Kváča.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Karlových Varů Patrik Hamrla inkasuje druhý gól, druhý zleva je jeho autor Radan Lenc z Liberce.

Na začátku druhé části měli Západočeši k dispozici téměř minutovou dvojnásobnou výhodu, se střelami Fleka, Rachůnka i Šenkeříka si ale poradil Kváča. V oslabení ve čtyřech poté zahrozil také Liberec, dvě velké šance Grígera ale skvěle chytil Hamrla. Skóre se tak znovu měnilo až ve 32. minutě, kdy dostal hosty na dostřel dorážkou vlastní střely Weinhold.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Karlových Varů Patrik Hamrla.

Bílí Tygři si ale vzali dvougólové vedení brzy zpět, v přesilovce propálil Hamrlu Vlach. Když už se zdálo, že se do šaten půjde za stavu 3:1 pro domácí, přispěchala Energie s kontaktní brankou. V poslední vteřině druhé dvacetiminutovky se přesně nad Kváčovo rameno trefil Koblasa. Jeho branku nakonec potvrdil i videorozhodčí.

Obdržený gól do šatny hráče Liberce notně poznamenal a po dvou minutách třetího dějství inkasovali znovu. Pulpánovu střílenou přihrávku usměrnil za bezmocného Kváču Černoch a vyrovnal. Bílí Tygři si mohli své vedení vzít zpět v početní výhodě, Hamrla ale s vypětím všech sil odolal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva autor prvního gólu Martin Weinhold a Tomáš Rachůnek z Karlových Varů.

Liberečtí se nadále tlačili do útoku a snažili se strhnout vedení opět na svou stranu. Velkou šanci měli Lenc s Musilem, Hamrla ale výtečně zasáhnul. V 54. minutě už ale karlovarský brankář nestačil na ukrytou ránu Knota od modré čáry a Liberec znovu vedl. Pátou branku mohl přidat hned vzápětí Musil, z úhlu ale nedokázal trefit poloodkrytou branku. V samém závěru ještě hosté sáhli ke hře bez brankáře, domácí už se ale ubránili.

37. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Lenc (Birner), 10. Lenc (Bulíř, T. Hanousek), 36. J. Vlach (Rosandič, Gríger), 54. Knot (Bulíř) - 32. Weinhold (Flek, T. Rachůnek), 40. Koblasa (Šenkeřík), 42. Černoch (Pulpán, L. Zábranský ml.). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Gebauer, Ganger. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Bez diváků.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, T. Hanousek, Rosandič, Kolmann, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - A. Musil, Gríger, Průžek - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - J. Šír, A. Najman, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.
Karlovy Vary: Hamrla - Šenkeřík, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - O. Beránek, Hladonik, Jiskra - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama