Hlavní obsah

Budějovice - Příbram 2:1Bídný poločas, pak senzační obrat. A Dynamo slaví tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Zorvan 0 : 1
76. Čolič 1 : 1
79. Mršič 2 : 1
Záznam online reportáže

ramČTK

Zlepšený výkon v druhé půli zajistil fotbalistům Českých Budějovic triumf ve středeční dohrávce 14. kola nejvyšší tuzemské soutěže proti Příbrami. Jihočeši tak po výhře v úvodním duelu jara s Pardubicemi zůstávají po zimní pauze stoprocentní, byť se se na vítězství ve střetnutí se Středočechy po bídném prvním poločase hodně nadřeli.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalisté Českých Budějovic se radují z druhého gólu. Zleva Benjamin Čolič, Matej Mršič, Patrik Čavoš, Petr Javorek, Pavel Novák, Martin Králik a Ubong Ekpai.

Článek
Fotogalerie

Příbramští do zápasu skvěle vstoupili. Už po pěti minutách se z levé strany pokutovým územím Dynama až k brankové čáře proháčkoval Zorvan a jeho střílený centr na nabíhajícího Hájka si domácí brankář Drobný levou nohou srazil do sítě - 0:1.

Příbram následně těsně vedení poměrně s přehledem kontrolovala, protože v defenzivě byla precizní, a navíc úsilí domácích borců mařily četné nepřesnosti, které nedovolily hráčům Dynama kloudně kombinovat.

Až po sedmadvaceti minutách hry si Jihočeši připravili první nadějně vypadající akci, po níž mohli myslet na vyrovnání. Jenže po centru Králíka stačila hostující obrana balon před nabíhajícím Talověrovem zablokovat.

Domácím pak k obrovské příležitosti pomohla blesková rozehrávka brankáře Drobného, který dlouhým výkopem na střed hřiště našel Mršiče, jenž se řítil sám na Kočího, ale vybíhajícího brankáře trefil domácí hráč jen do nohou. Prakticky totožná šance se pak rýsovala pět minut před poločasem pro Brandnera, ale vracející se Kingue i přes špatnou domluvu s brankářem Kočím stačil balon odhlavičkovat do bezpečí. Pak však nepochopitelně strhl k zemi právě Brandnera a musel předčasně do sprch.

Jihočeši ve snaze využít přesilovku hned po pauze dvojím střídáním posílili ofenzivu a vytvořili si výraznou převahu. Prakticky trvale byli na polovině hostů, jenže hlavičkující Ekpai opakovaně neuspěl a stereotypní centrované míče efekt rovněž neměly.

Ale právě Ekpai po pětasedmdesáti minutách přiklepl v pokutovém území míč k Čoličovi, jehož skosil Cmiljanovič a z nařízené penalty právě Čolič srovnal.

A o čtyři minuty už České Budějovice slavily vedení, když Ekpai z pravé strany posunul míč k Mršičovi, který zpoza dvou bránících hráčů vypálil přesně k tyči a Kočí se po balonu natahoval marně - 2:1.

V nervózním závěru domácí s přehledem vítězství uhájili. Příbram tak už čtyři kola čeká na vítězství a potvrdila, že na hřištích soupeřů se jí nedaří, když tříbodový zisk venku neslavila už jedenáct zápasů.

Fotbalová liga, dohrávka 14. kola
České Budějovice - Příbram 2:1 (0:1)
Branky: 76. Čolič z pen., 80. Mršič - 5. Zorvan. Rozhodčí: Matějček - Hájek, Melichar - Hrubeš (video). ŽK: Drobný - Zorvan, Horváth. ČK: 40. Kingue (Příbram).
České Budějovice: Drobný - Čolič, Králik, Talověrov, Novák - Brandner (46. Ekpai), Čavoš, Javorek (90. Meszaros), Valenta (46. Ledecký), Mršič (90. Skovajsa) - Alvir (86. Havel). Trenér: Horejš.
Příbram: Kočí - Laňka, Tregler, Kingue, Cmiljanovič - Vais (62. Vilotič), Soldát, Hájek (77. Kvída), Nový (85. Januška) - Zorvan (77. Vávra) - Voltr (62. Dočekal). Trenér: Horváth

Reklama

Související témata: