Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 3:2Litvínov i potřetí v sezoně vyhrál nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Ščotka 1 : 0
11. Fořt 1 : 1
34. Hübl 2 : 1
36. Zygmunt 3 : 1
38. Fryšara 3 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova zdolali ve 39. kole extraligy doma Zlín 3:2 a naplno bodovali i ve třetím vzájemném utkání v sezoně. Berani sice poprvé dokázali Severočechům vstřelil gól, přesto jim to k zisku nestačilo a venku prohráli počtvrté za sebou. Litvínov naopak doma zabral po porážkách se Spartou a Třincem.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu proti Zlínu.

Článek

Domácí se ujali vedení ve třetí minutě, kdy Huf vyrazil Irvingovu střelu od pravého mantinelu na druhou stranu a Ščotka z levého kruhu už zamířil přesně. Huf si pak poradil s další Irvingovou ránou. Na druhé straně po Karafiátově přihrávce před odkrytou brankou neuspěl tečující Köhler.

V polovině úvodní třetiny už se Berani dočkali vyrovnání. Po Ferencově nahození od modré čáry se prosadil z dorážky Fořt. Zlínu mohl vrátit v 15. minutě vedení v přečíslení dvou na jednoho po Zdráhalově přihrávce Hanzl, ale ztroskotal na Hufovi.

Ve druhém dějství se hosté ubránili při dvou trestech Matyáše Hamrlíka, ale v 34. minutě se Verva dočkala opětovného vedení. Lukeš přihrál z levého kruhu na pravý Hüblovi, který překonal přesouvajícího se zlínského gólmana.

Za 115 sekund Litvínov zvýšil, když po Jíchově střele doklepl puk do odkryté branky polský útočník Zygmunt. V 37. minutě dostal domácí Cibulskis za faul na Žižku trest na pět minut a do konce utkání a hned po 15 sekundách přesilovky snížil z pravého kruhu Fryšara. Další šanci ještě ve druhé třetině zlikvidoval Okálovi Godla.

Litvínov tak z dlouhého oslabení vyvázl s jediným inkasovaným gólem a pojistit jeho náskok mohl při Žižkově trestu Jarůšek, ale zblízka Hufa nepřekonal. Domácí těsný náskok drželi a Godla si poradil z Köhlerovou tečí. V 58. minutě šel pykat Kubiš a Zlín se musel bránit. Zlínský gólman si poradil s Hanzlovou šancí. Stav nezměnila ani závěrečná power play.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - PSG Berani Zlín 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Ščotka (Petružálek, Irving), 34. V. Hübl (F. Lukeš, Pospíšil), 36. Zygmunt (Jícha) - 11. Fořt (Ferenc), 38. Fryšara (Řezníček, Vopelka). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 0:4, navíc Cibulskis (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich, D. Zeman - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, Žejdl, M. Látal - Helt, Jícha, Zygmunt. Trenér: Országh.
Zlín: Huf - Řezníček, Žižka, Suhrada, Ferenc, D. Nosek, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Kubiš, Fořt, Vopelka - Okál, Fryšara, J. Svoboda - Köhler, Karafiát, Dufek - Dobiáš, P. Sedláček, J. Ondráček. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec