Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 3:2 PPV prodloužení rozhodl kapitán Sparty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Košťálek 1 : 0
35. Tomášek 2 : 0
37. Dlapa 2 : 1
50. Lunter 2 : 2
62. Řepík 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty porazili v utkání 39. extraligového kola Mladou Boleslav 3:2 v prodloužení. Pražané si připsali třetí výhru za sebou zásluhou gólu kapitána Michala Řepíka v čase 61:35. Lídr soutěže tak bodoval podeváté za sebou, z toho sedmkrát vyhrál. Hráči Bruslařského klubu přes porážku nevyšli naprázdno ani ve třetím vzájemném souboji sezony, bod si vysloužili vyrovnáním z 0:2 na 2:2.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Rozhodující moment. Michal Řepík ze Sparty dává gól v prodloužení brankáři Mladé Boleslavi Gašperu Krošeljovi.

Článek

Úvodní dvacetiminutovka góly nepřinesla. Polášek, Vitouch a Rousek si vylámali zuby na hostujícím gólmanovi Krošeljovi, v polovině první třetiny ale musel vytáhnou pěkný zákrok lapačkou i Machovský po zakončení Ciencialy. Pechovi s Buchtelem pak nevyšlo přečíslení dvou na jednoho.

Hned po pár sekundách ze druhého dějství, kdy Pražané dohrávali ještě výhodu však domácí přesto stihli využít a šli do vedení zásluhou Košťálka, jemuž se podařilo překonat Krošelje střelou zápěstím od modré čáry. Hosté měli možnost brzy odpovědět, jenže ve dvou krátce za sebou navazujících přesilovkách neuspěli.

Ve 34. minutě dostala možnost přesilovky Sparta a domácí byli úspěšní už po 36 sekundách. Zkušený Ševc se snažil situaci na kruhu ve vlastním obranném pásmu řešit až příliš hokejově, jeho nahrávku vystihl Horák, posunul puk na Tomáška a ten s přehledem zvýšil na 2:0. Za necelé dvě minuty však byli hosté zpět ve hře, když se ranou zápěstím prosadil Dlapa.

Do třetí třetiny nastoupili Mladoboleslavští přes brzkou Sobotkovou šanci výrazně aktivněji než sparťané. Ve 46. minutě si ručně vyměnili názory Pech a Šidlík. O chvilku později se dostal do sóla Kotala, ale Machovský držel Pražany nad vodou. Jenže v 50. minutě chyboval na útočné modré čáře Jandus a Lunter už své sólo dotáhl ke gólové tečce.

Po polovině třetí části odkulhal do kabiny domácí obránce Dvořák, závěr základní hrací doby byl oboustranně o něco opatrnější a o vítězi muselo rozhodnout prodloužení. V něm se na místě posledního hostujícího hráče v poli nechal Šťastný obrat o kotouč Řepíkem, ten mu brzy zmizel z dosahu a precizním blafákem do bekhendu rozhodl.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:2 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Košťálek (Sobotka, Tomášek), 35. Tomášek (R. Horák), 62. Řepík - 37. Dlapa (D. Šťastný, Jääskeläinen), 50. Lunter. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 6:4, navíc Šidlík (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 2:0. Bez diváků.
Sparta: Machovský - Jurčina, Tomáš Dvořák, Němeček, Košťálek, Polášek, Kalina, M. Jandus - Řepík, Sobotka, Rousek - A. Kudrna, R. Horák, Tomášek - Říčka, Pech, Buchtele - Dvořáček, M. Sukeľ, D. Vitouch. Trenéři: Jandač a Hořava.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Dlapa, Bernad, Allen, Šidlík - D. Šťastný, A. Zbořil, Lunter - Kotala, Cienciala, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera

Reklama

Související témata: