Hlavní obsah

Třinec - Č. Budějovice 9:7Třinec ve finiši přestřílel Jihočechy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Alderson 0 : 1
10. Toman 0 : 2
15. Voženílek 0 : 3
16. Gernát 1 : 3
22. Rodewald 2 : 3
24. Leier 3 : 3
28. Doležal 3 : 4
34. Lytvynov 3 : 5
35. Doležal 3 : 6
37. Gernát 4 : 6
38. Stránský 5 : 6
47. Kovařčík 6 : 6
48. Stránský 7 : 6
52. Ville 7 : 7
54. Dravecký 8 : 7
60. Hrehorčák 9 : 7
Záznam online reportáže

Třinec

Třinec porazil ve 39. kole hokejové extraligy na svém ledě po divokém průběhu České Budějovice 9:7. Oceláři prohrávali 0:3, 3:6 a 5:7. Na obratu se podílel čtyřmi body Taylor Leier, který si kromě premiérového gólu v extralize připsal i tři přihrávky. Stejnou bilanci zaznamenal na druhé straně dvacetiletý Matěj Toman, který před utkáním povýšil do elitní řady.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Matěj Stránský a Michal Kovařčík z Třince se radují z gólu proti Českým Budějovicím.

Článek

První šanci zápasu sice hostují Přikryl zahodil, když netrefil před odkrytou brankou dobře skákající puk. Ještě v témže střídání ale Alderson napřáhl zpoza levého kruhu a parádně umístil střelu k tyči. Poté nováček zvýšil na 3:0 dvěma krásnými kombinacemi v přesilových hrách, které zakončovali do prázdné branky Toman a Voženílek.

Třinec o 24 sekund později vstřelil první gól. Střílenou přihrávku Růžičky šikovně usměrnil Gernát v předbrankovém prostoru. Domácí v úvodu druhé třetině hýřili aktivitou a po gólech kanadských útočníků rychle vyrovnali. Rodewald si vychutnal Čiliaka bekhendovou kličkou a Leier se prosadil z dorážky. Slušné šance ještě nevyužili Stránský a Hrňa.

Z ojedinělého protiútoku vrátil Českým Budějovicím ve 29. minutě vedení Doležal a vyhnal tím z branky Kacetla. Ani Štěpánek nulu dlouho neudržel, když ho tvrdou ranou od modré čáry překonal Lytvynov. O 15 sekund později zvýšil znovu osamocený Doležal na 6:3.

Domácí prapor opět pozvedl Gernát, který se prosadil dorážkou ze vzduchu. Ještě před odchodem do kabin dal kontaktní gól z přečíslení dva na jednoho Stránský. Od vyrovnání zachránil hosty Vydarený, který zastoupil Čiliaka na brankové čáře při střele Michala Kovařčíka.

Den otevřených dveří pokračoval i ve třetí třetině. V jejím úvodu zmrazil domácí hráče Ville, který překonal Štěpánka z úniku krásnou kličkou a dal svůj první extraligový gól. Domácí Michal Kovařčík následně trefil tyč, ale o chvíli později v přesilové hře už z dorážky snížil. Za 69 sekund později vyrovnal Stránský. Nejlepší střelec soutěže skóroval dal 25. branku sezony.

Zápas rozhodl v 54. minutě z dorážky Dravecký, který při zranění Kundrátka nastupoval ve třetí třetině na postu obránce. Českobudějovičtí ve zbytku utkání domácím zatápěli a Holec trefil dokonce tyč. Třinec definitivně uklidnil Hrehorčák, který při power play zpečetil jeho výhru.

Kromě Leiera a Tomana si ještě šest dalších hráčů připsalo po třech bodech: domácí Gernát se Stránským (oba 2+1) a Růžička s Vránou (oba 0+3), na druhé straně byli produktivní Doležal (2+1) a Voženílek (1+2).

39. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Madeta Motor České Budějovice 9:7 (1:3, 4:3, 4:1)
Branky a nahrávky: 16. Gernát (Martin Růžička, P. Vrána), 22. Rodewald (Kurovský, Leier), 24. Leier (Kundrátek, Rodewald), 37. Gernát (Leier), 38. M. Stránský (Martin Růžička), 47. M. Kovařčík (Gernát, Leier), 48. M. Stránský (Martin Růžička, P. Vrána), 54. Dravecký (M. Stránský, P. Vrána), 60. Hrehorčák (Marcinko) - 5. Alderson (Vydarený), 10. M. Toman (M. Forman, D. Voženílek), 16. D. Voženílek (M. Toman, Z. Doležal), 28. Z. Doležal (M. Toman, M. Forman), 34. Lytvynov (D. Voženílek, Jonák), 35. Z. Doležal (M. Toman), 43. G. Ville (P. Novák, Karabáček). Rozhodčí: Kika, Vrba - Axman, Hlavatý. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. Bez diváků.
Třinec: Kacetl (28. J. Štěpánek) - Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Kurovský, Rodewald, Leier - Hrňa, Marcinko, Hrehorčák - Dravecký, M. Kovařčík, Kofroň. Trenér: Varaďa.
České Budějovice: Čiliak - Plášil, Pýcha, Kubíček, Vydarený, Slováček, Štencel, od 21. Lytvynov - Z. Doležal, M. Toman, M. Forman - Alderson, R. Přikryl, Martin Novák - Holec, D. Voženílek, Jonák - G. Ville, P. Novák, Karabáček. Trenér: Prospal.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín