Hlavní obsah

Hnilička si dal vlastní gól. Šéf Národní sportovní agentury je v průšvihu

Praha/Teplice

Vládní zmocněnec pro sport a poslanec za ANO Milan Hnilička si zadělal na pořádný průšvih. Spolu s dalším olympijským vítězem z Nagana Jiřím Šlégrem či někdejším premiérem Jiřím Paroubkem a dalšími hosty se podle deníku Blesk zúčastnil v teplickém hotelu Prince de Ligne oslavy padesátin majitele zařízení a bývalého politika Petra Bendy. Organizátor i účastníci akce porušili několik platných opatření proti šíření koronaviru, případem se zabývá policie. Premiér Andrej Babiš očekává, že Hnilička pro sebe vyvodí důsledky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý hokejový brankář a poslanec Milan Hnilička před Poslaneckou sněmovnou.

Článek

Část hostů odjela vlastními vozy či taxíky večer domů, někteří - například Paroubek - v hotelu přenocovali do neděle, ačkoliv je v nynějším pátém stupni protiepidemických opatření povolené ubytování jen v případě služebních cest či home office. Zavřené musejí být vnitřní prostory restaurací, na veřejných místech jsou povinné roušky a rozestupy, mohou se potkat maximálně dva lidé, od 21:00 platí až na výjimky zákaz nočního vycházení.

"Nepil jsem, po večeři a pár pracovních schůzkách jsem řídil domů. Ale uvědomuju si, že jsem udělal velkou a hloupou chybu, za kterou se moc omlouvám a jsem připraven nést následky," uvedl někdejší hokejový brankář Hnilička, který stojí v čele Národní sportovní agentury.

"Nevím, co tam dělal, nechápu, proč tam byl, ale očekávám, že z toho pro sebe vyvodí důsledky. Měříme všem stejným metrem," uvedl premiér Babiš.

Účastníci oslavy si podle něj udělali z vládních nařízení trhací kalendář. "Všichni zúčastnění, včetně hotelu, ve kterém se ta akce konala, za to musí nést následky," dodal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama