Hlavní obsah

Entropiq slaví první rok na esportové scéně. Jak byl úspěšný?

Praha

Česká esportová organizace Entropiq v úterý oslavila rok od svého založení. Tým v průběhu loňské sezony ohlašoval nemalé ambice hned v několika herních titulech. A parta kolem známého pokerového hráče Martina Kabrhela svým slovům nezůstala nic dlužná. Solidní výsledky na mezinárodních turnajích korunovali černo-zelení plejeři medailemi na Mistrovství ČR v počítačových a mobilních hrách. Entropiq bral stříbro v CS:GO, v PUBG a Hearthstone pak dokonce zlato.

Foto: Entropiq

Machmud Muradov, ambasador esportového týmu Entropiq.

Článek

Entropiq v průběhu loňské sezony oznamoval, že na scéně v populární karetní hře Hearthstone se chce prosadit díky kvalitní analytické činnosti. Petra „En1gma" Balcara a Oldřicha „Faeli" Mahdala v týmu doplnil Josef „Jobsad" Smutný a inovativní přístup, zdá se, funguje na jedničku.

Černo-zeleným se v Hearthstone totiž dařilo i v konkurenci světové špičky. Mahdalovi vyšel Max League, Smutný zaznamenával skvělé výsledky na Masters a Balcar si zase na sklonku roku připsal zlato na českém mistrovství.

Velkou dominanci předváděli i hráči PUBG. Ti si po několika úspěšných vystoupeních v mezinárodních turnajích mezi Tier 1 týmy dokráčeli rovněž pro titul mistrů Česka.

„Chceme dominovat na české scéně a prorazit do světa," hlásil Michal „Leckr" Kadlíček, když komentoval svůj vstup do CS:GO sekce Entropiqu. Daleko od pravdy nebyl. Na nedávném MČR v počítačových hrách se jeho parta musela sklonit pouze před dlouhodobými suverény české scény z organizace SINNERS.

Entropiq nezůstal pozadu ani na poli vlastní sebeprezentace. Ke spolupráci se Kabrhelovi podařilo ulovit velká jména české sportovní scény.

S progresivní českou esportovou organizací tak své jméno spojila legenda pražské Slavie Vladimír Šmicer nebo uzbecký zápasník Makhmud „Mach" Muradov, který má za sebou již třetí vítězství v nejprestižnější MMA organizaci světa, UFC.

Reklama