Hlavní obsah

UEFA podle Čeferina stále počítá s šampionátem ve dvanácti zemích

Nyon/Praha

UEFA má stále v úmyslu uspořádat letošní mistrovství Evropy ve dvanácti zemích. Prohlásil to předseda evropské fotbalové unie Aleksander Čeferin v reakci na nedávné prohlášení šéfa Bayernu Mnichov Karla-Heinze Rummeniggeho.

Foto: Sport.cz

Oficiální míč mistrovství Evropy 2020.

Článek

EURO se mělo původně konat loni v létě, ale po vypuknutí pandemie bylo odloženo. Šampionát má poprvé v historii hostit dvanáct zemí, což minulý týden Rummenigge zpochybnil prohlášením, že Čeferin kvůli koronaviru uvažuje o uspořádání turnaje v jedné zemi.

Čeferin však dnes ujistil, že žádné takové změny v plánu nemá. Šampionát, kterého se zúčastní i česká reprezentace, by se měl uskutečnit od 11. června a hostit by ho měly Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Kodaň, Mnichov, Řím, Petrohrad, Bukurešť, Budapešť, Baku a Londýn.

"Jsem optimista a věřím, že situace s virem bude diametrálně odlišná, až se bude turnaj blížit," uvedl Čeferin v tiskové zprávě. "Hlavně musíme dát městům a vládám dost času, abychom si mohli udělat jasnou představu, co asi bude v červnu a červenci. Především kvůli možnosti návratu fanoušků na tribuny," prohlásil.

Reklama

Související témata: