Hlavní obsah

Smír se Spartou? Haškova advokátka odmítla návrh sboru rozhodců jako nereálný

Praha

Ostře sledovaný spor mezi fotbalovou Spartou a jejím bývalým hráčem Martinem Haškem nejspíš doputuje až před mezinárodní tribunál. Případ pokračoval u druhého řízení. Verdikt zatím odvolacím senátem vynesen nebyl. Sbor rozhodců FAČR navrhl smírné vyřešení, což však hráčova strana odmítla. Ať už bude verdikt jakýkoliv, obě strany se proti němu mohou odvolat k CAS. Haškova advokátka Markéta Vochoska Haindlová s takovým scénářem od samotného začátku počítá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek ze Sparty během utkání s Olomoucí.

Článek

Předmětem sporu je jednostranná výpověď profesionální smlouvy, kterou záložník Martin Hašek podal Spartě, ale klub ji označil ve svém návrhu za neoprávněnou. Hráče zažaloval a chtěl po něm 55 milionů korun jako náhradu škody. Žalobu podal i Hašek.

Obě strany se odvolaly proti verdiktu Sboru rozhodců FAČR, podle něhož má Hašek klubu zaplatit téměř 22 milionů korun.

Těch gólů jsem zatím v lize moc nedal, ohromně si jich proto vážím, radoval se Martin HašekVideo: Sport.cz

Spor tak dospěl do druhé fáze před nově složený sbor rozhodců.

„Kvůli nepříznivé epidemiologické situaci se ústní jednání konalo distančně formou videokonference. Absence osobního jednání s členy odvolacího senátu je jistou nevýhodou pro dokreslení celého kontextu vzniklé situace," popisuje své vyjádření ke středečnímu dění Haškova zástupkyně, advokátka Markéta Vochoska Haindlová.

Smír už není reálný

„Věříme, že rozhodnutí členů odvolacího senátu bude v souladu s platnou judikaturou mezinárodních rozhodčích orgánů a s ohledem na věcnost a odbornost, s jakou bylo dnešní jednání vedeno, vkládáme do členů odvolacího senátu veškerou naši důvěru," dodává.

Ze strany Sboru rozhodců FAČR ve středu došlo mimo jiné i k návrhu na smírné vyřešení celého sporu.

„S Martinem jsme se však shodli na tom, že postoje a požadavky obou stran jsou natolik odlišné, že dosažení smírného výsledku přijatelného pro obě strany už v této fázi sporu není reálné. Výše uvedené rezonuje zejména v kontextu časové osy trvání celého řízení, která by se dalšími jednáními pouze protáhla," poukazuje Haindlová kategoricky.

Hašek déle než rok nehrál fotbal, až koncem prosince ho angažoval německý druholigový klub Würzburger Kickers.

Reklama

Související témata: