Hlavní obsah

Místo sedmi tři zápasy stop. Kosticyn má snížený trest, Rutar se zranil vlastní hokejkou

Aktualizováno

Disciplinární komise extraligy v sobotu zmírnila trest pro běloruského hokejového útočníka Andreje Kosticyna z Pardubic za faul na olomouckého obránce Adama Rutara ze sedmi zápasů na tři. Na základě nových záběrů překvalifikovala faul ze zásahu do hlavy nebo krku na napadení.

Foto: https://hcdynamo.cz/

Rozhodčí posílají Andreje Kosticyna s trestem na pět minut a do konce utkání do kabiny.

Článek

Kosticyn fauloval Rutara v 57. minutě úterního duelu 42. kola, v němž Dynamo doma porazilo Hanáky 5:2. Sudími Vladimírem Pešinou a Romanem Svobodou byl vyloučen na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Tak původně označil zákrok i předseda disciplinárky Viktor Ujčík.

"Ze záběrů pořízených ze systému brankového videorozhodčího a panoramatické kamery umístěné na protilehlé straně hlediště než kamery vysílatelů je nicméně podle jednomyslného názoru komise zřejmé, že při zákroku nedošlo k přímému zásahu hlavy ani krku protihráče. Zranění, které utrpěl, bylo způsobeno jeho vlastní holí, nad kterou ztratil kontrolu potom, co ho hráč ramenem zasáhl do pravé ruky, v níž hůl držel," uvedli zástupci disciplinárním komise v tiskové zprávě.

Kosticyn se měl podle původního trestu do sestavy Pardubic vrátit až 23. února v dohrávce 6. kola ve východočeském derby v Hradci Králové. Vynechal už páteční duel ve Zlíně, chybět bude i v neděli na Spartě a v úterý v Českých Budějovicích. Vrátit se může v pondělí 15. února v domácí dohrávce 16. kola právě proti Olomouci.

Reklama

Související témata: