Hlavní obsah

Kúdelův vlastenec do sbírky kuriozit a Zimův k tomu. To nezažil ani Trpišovský, ani Horváth

Příbram

Nejdřív Zimův vlastní gól a v nastaveném čase první půle navrch ještě vlastenec druhého slávistického stopera Kúdely patřící do sbírky fotbalových rarit a kuriozit. „To snad není možné, že se to nestalo nám,“ nemohl rozesmátý příbramský kouč Pavel Horváth uvěřit tomu, co se těsně před koncem poločasu událo. Během aktivní kariéry zažil mnohé, ale aby obránce posílal malou domů gólmanovi, Kolář uklouzl a balon se doslova došoural do sítě, to viděl až v konfrontaci svého týmu s ligovým suverénem z Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Příbrami Radek Voltr a Jaroslav Tregler oslavují gól na 3:3 v poslední minutě utkání 18. kola Fortuna ligy.

Článek

„Já zase nikdy neviděl, aby si mužstvo dalo v jednom utkání dva vlastní góly," kontroval trenér Pražanů Jindřich Trpišovský, který na „zápas blbec" hned tak nezapomene.

Dvakrát jeho tým po vlastních gólech prohrával, ale přesto skóre otočil, jenže v nastavené šesté minutě zápasu o výhru přišel.

„To jsem pro změnu nezažil já. Hrát vyrovnaný zápas se Slavií, která dává každému příděly, a pak ještě vyrovnat v 96. minutě," přidával se Radek Voltr, který v Edenu hrával a v duelu 18. ligového kola Slavii při úplně poslední akci senzačně obral o výhru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Nový z Příbrami (vlevo) a Alexander Bah ze Slavie Praha během utkání 18. kola Fortuna ligy.

„Nejdřív jsem chtěl střílet nůžkami, ale když jsem viděl rychle padající míč, raději jsem hlavičkoval. Soustředil jsem se hlavně na to, abych dobře trefil bránu. Přitom jsem doufal, že Kolář bude hodně venku z brány, protože on má ve zvyku si centry sbírat," líčil vyrovnávací trefu, po které trenér Horváth vystartoval z lavičky a sprintoval až k rohovému praporku.

Aby ne, když jeho tým zmítající se u dna tabulky obral obhájce titulu. „Zlatý bod, ale teprve v dalších zápasech uvidíme, jak se promítne do sebevědomí hráčů. Musíme nastavenou laťku držet, a ne abychom zahráli jako proti Pardubicím," připomínal Pavel Horváth svým svěřencům poté, co po bezbrankové remíze s Plzní v úvodu ligového jara uhráli doma nerozhodný výsledek (3:3) i se Slavií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Horváth.

„Vyrukovali jsme na ni s taktickým plánem založeným na vysunutém presinku, zhuštěném středu hřiště a snaze nedovolit jí kombinovat. Vycházel nám, protože jsme se ho drželi. Naštěstí pro nás nevyužili slávisté v devadesáté minutě brejk, kdy měli před sebou prázdnou bránu, a my pak v posledních vteřinách šťastně vyrovnali. Pro nás prostě velice dobrý výsledek."

„A zasloužený, protože Příbram se hlavně v prvním poločase vyrovnala s terénem lépe než my. Proto vlastní góly hráčům vyčítat nebudu. Ani Kúdelovi ho nezazlívám. Mohl za něj stav hřiště, za normálních podmínek by se nic takového nestalo," pravil smířlivě Trpišovský, jehož tým sice v Příbrami nevyhrál, ale šnůru ligových duelů bez prohry natáhl už na třicet zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Ondřej Kúdela proměnil penaltu a odčinil vlastní gól.

Smířlivě k výsledku, nikoli však k terénu, na němž se zápas hrál. „Zpočátku způsobilý byl, ale v druhém poločase teplota klesla a podmínky byly skutečně specifické. Hrát na takovém terénu, to pro mě není fotbal."

Reklama