Hlavní obsah

Olomouc - Domažlice 3:1Sedm plzeňských kulí v poháru, postupuje i Sigma

Olomouc
Aktualizováno

Nedělní ligový duel se Spartou doma až v nastavení ztratili. Hanáci se teď mírně ukonejšili aspoň očekávaným úspěchem v domácím poháru. Fotbalisté Olomouce vyhráli ve 3. kole MOL Cupu nad třetiligovými Domažlicemi 3:1 a postoupili do osmifinále. Sigma rozhodla po pauze. Rovněž Plzeň měla za soupeře tým z ČFL. Viktoria byla při chuti a Přepeře rozstřílela 7:0. Dvakrát se trefili Pavel Bucha, Jean-David Beauguel a Lukáš Matějka.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Martin Hála z Olomouce (vlevo) střílí gól Domažlicím.

Článek
Fotogalerie

Olomoucký trenér Radoslav Látal nasadil silnou sestavu, přesto se Hanáci proti Domažlicím dlouho trápili. Druhý tým třetí ligy přitom nastoupil k soutěžnímu duelu poprvé od října, kdy byla kvůli koronavirové situaci v zemi přerušena ČFL.

Domácí favorit sice v 15. minutě otevřel skóre, poté co na zadní tyči doklepl míč do branky Martin Hála, hned za šest minut ale po zmatcích v defenzivě Sigmy srovnal z dorážky hlavou Martin Hrubý.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Olomoucký debutant Jaroslav Mihalík (vpravo) v souboji s Michalem Mlynaříkem z Domažlic.

Olomoučtí rozhodli až po přestávce. V 50. minutě se prosadil syn trenéra Hanáků Radek Látal a v polovině druhého poločasu hlavou na hranici ofsajdu přidal pojistku Martin Hála. V 76. minutě na druhé straně odmítl snížení bývalý ligový záložník Egon Vůch, který neproměnil penaltu.

„Splnili jsme povinnost, postoupili, ale to bylo jediné, co jsme dnes udělali dobře. Začátek zápasu jsme měli velmi dobrý, dali gól, utkání se vyvíjelo podle představ. Najednou ale uděláme chybu u postranní čáry a soupeř se dostane do tlaku. Po standardní situaci dostaneme gól a už se třepeme o výsledek. Podcenění z naší strany, nebyl tam důraz. Ve druhém poločase jsme sice vstřelili dvě branky, ale potom zase... Penalta a soupeř mohl dát na 3:2. Bereme postup, ale s hrou jsme nebyli spokojení," hodnotí na klubovém webu kriticky trenér Radoslav Látal.

Zahrál si také Hybš

Plzeň proti Přepeřím, které kvůli přerušení nižších soutěží hrály soutěžní zápas poprvé od října, naprosto dominovala. Skóre otevřel v 17. minutě z dorážky Bucha, který pak v první půli za stavu 3:0 skóroval ještě jednou. Dvě minuty po vedoucím gólu zvýšil tvrdou ranou po břevno Lukáš Kalvach a třetí branku přidal po závaru Beauguel.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Lukáš Matějka z Plzně a brankář Filip Truksa z Přepeří.

Ve 44. minutě k zadní tyči přesně zamířil Lukáš Matějka a zaznamenal první soutěžní gól za Viktorii. Po změně straně si Beauguel a Matějka připsali své druhé branky. Druhý poločas odehrál uzdravený Matěj Hybš, který nastoupil za Plzeň poprvé v soutěžním utkání. Za áčko si odbyli debut Josef Koželuh s Robinem Hranáčem.

„Cítím se skvěle. Jsem šťastný, že jsem konečně nastoupil v soutěžním zápase. Po tak dlouhé pauze je to pro mě obrovské štěstí. Doufám, že mi bude zdraví přát a odehraju tady ještě spoustu zápasů," libuje si Hybš. „Krásný pocit. Byl vždycky můj sen dát gól za Viktorku a dneska se mi to povedlo, takže jsem šťastný," raduje se po dvou trefách také Matějka.

Pro Viktorii je MOL Cup o to důležitější, že v lize figuruje nečekaně až na osmém místě tabulky. Vítězstvím v domácím poháru si Plzeňští mohou zajistit účast v Evropské lize.

Sigma a Viktoria se přidaly k již dřívějším osmifinalistům Slavii, Spartě, Mladé Boleslavi, Brnu, Slovácku, Teplicím, Bohemians 1905, Českým Budějovicím, druholigovým týmům Hradce Králové a Vlašimi a třetiligovým Karlovým Varům, které v úterý vyřadily Opavu.

MOL Cup byl v průběhu podzimu kvůli koronaviru zastaven a přerušen až do konce prosince. Program 3. kola se proto dohrává až v jarní části sezony. Kvůli terénům si většina klubů prohodila pořadatelství a domácím je prvoligový celek.

Fotbalový MOL Cup - 3. kolo:
Sigma Olomouc - Jiskra Domažlice 3:1 (1:1)
Branky: 15. Hála, 50. Radek Látal, 69. Nešpor - 21. Hrubý.
Olomouc: Macík - Sladký (77. Zahradníček), Štěrba, Poulolo (55. Greššák), Radek Látal - González, Breite, Daněk (46. Mihalík), Hála - Chytil (46. Slaměna) - Nešpor (77. Zifčák). Trenér: Radoslav Látal.
Viktoria Plzeň - Přepeře 7:0 (5:0)
Branky: 17. a 34. Bucha, 24. a 58. Beauguel, 44. a 89. Matějka, 19. Kalvach.
Plzeň: Hruška - Havel (62. Koželuh), Míka, Brabec, Falta (46. Hybš) - Mihálik, Bucha (46. Šulc), Kalvach (81. Hranáč), Ba Loua (46. Kayamba) - Beauguel, Matějka. Trenér: Guľa.

Reklama

Související témata: