Hlavní obsah

Snowboarďačka v Ledecké už plakala. Lyžařským hvězdám se teď uleví

Cortina d´Ampezzo

Lyže, na nichž Ester Ledecká odvedla v Cortině tak dobrou práci, teď půjdou na chvíli do kouta. „Už se těším na snowboard, chybí mi a ta snowboarďačka ve mně pláče,“ nastínila své nejbližší plány dvojnásobná olympijská vítězka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kombinační slalom Ester Ledecké na MS v CortiněVideo: sntv

 
Článek

Lyže u ní měly do mistrovství světa v této zimě jasně navrch, na snowboard si odskočila (jak jinak než vítězně) na jediný závod právě v Cortině d´Ampezzo. Teď dostane prkno přednost s ohledem na světový šampionát, který po odřeknutí čínských pořadatelů převzala slovinská Rogla.

„Na začátku sezony jsem říkala, že se budu snažit soustředit na mistrovství světa, lyžařské, pak snowboardové. Trochu se zkomplikovala situace, jak nám zpřeházeli termíny, ale nakonec to vyšlo dobře,“ líčí Ledecká.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Ester Ledecká si v kombinaci na MS v Cortině d'Ampezzo dojela pro osmé místo.

Boj o snowboardové medaile je ale na řadě první dva březnové dny, hned po víkendovém lyžařském SP v italské Val di Fasse, kde Ledecká nebude moct hájit průběžná čtvrtá místa ve sjezdu i super-G, a soupeřky tak budou mít trochu ulehčenou cestu.

„Body mi budou chybět, ale snad nějaké naženu při finále v Lenzerheide. Pořád jsem i snowboarďačka,“ připomíná Ledecká, která už v Rogle vyhrála pět závodů Světového poháru. „Měla jsem radost, že bude náš šampionát zrovna tam. Je to krásný kopec a hrozně dobře to tam organizují,“ těší se do Slovinska.

Ester Ledecká zajela v kombinačním super-G čtvrtý čas

<a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

Aspoň den dva si teď ale dá volno od sněhu, než na čas vymění své lyžařské kouče Tomáše Banka a Franze Gampera za kanadského snowboardového trenéra Justina Reitera. „Byli jsme domluveni, že hned, jak tady skončím, ozvu se mu a naplánujeme tréninky. Ale jak ho znám, už má asi osm variant, kam jet, a myslím, že vymyslí tu nejlepší alternativu,“ věří Ledecká.

Přechodů z jednoho svého náčiní na druhé už během kariéry zažila spoustu, přesto ví, že chvilku si zase bude na prkno zvykat. „Důležité bude najít nějakou dobrou pistu, kde nenasněží dva metry. To je pak takové plácáníčko a těžko se mi zvyká,“ ví.

„Ale když bude někde normální kopec s trochu slušným sněhem, budu schopná se přehodit rychlé, mám kolem sebe skvělý tým a výborného kouče,“ připomíná.

Reklama

Související témata: