Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 0:3Sparta selhala. Po 17 zápasech poprvé bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kolouch 0 : 1
10. Handl 0 : 2
58. Kunc 0 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty podlehli v utkání 46. kola extraligy Olomouci 0:3, když poprvé od začátku sezony neskórovali. Pražané zůstali po 17 zápasech poprvé bez bodu, doma prohráli podruhé za sebou a mohou přijít o vedení v tabulce. Góly vítězů dali v první třetině Petr Kolouch a Tobiáš Handl, v závěru pojistil úspěch Michal Kunc. Druhé čisté konto v sezoně vychytal brankář Branislav Konrád.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Němeček (vlevo) ze Sparty a Rostislav Olesz z Olomouce.

Článek

Favorit začal zostra - hned v první minutě se podařilo Pražanům dostat puk za záda hostujícího gólmana Konráda, jenže o radost je připravilo přezkoumání situace na videu. Odhalilo kopnutí kotouče nohou, pokračovalo se tak za bezbrankového stavu. Na druhé straně po Košťálkově zaváhání minul Bambula.

Sparta nevyužila dvě přesilovky a Hanáci ji potrestali. Kolouch se dostal za domácí obránce a povedenou ranou překonal Machovského. Uběhlo jen 80 sekund a zaskočení Pražané inkasovali znovu. Poté, co ztratili puk ve vlastním obranném pásmu, neuhlídal Tomášek najíždějícího Handla, který zvýšil na 2:0. Sparťané se snažili o kontaktní gól, jenže ztroskotávali na pozorném Konrádovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Olomouce Branislav Konrád během utkání se Spartou.

Hned na začátku druhého dějství mohl snížit Rousek, ale Konrád s dávkou štěstí kotouč vytěsnil mimo tyčky. Vzápětí vychytal i Kudrnu, který zakončoval zblízka. Říčka otřel svůj pokus o pravou tyčku olomoucké branky.

Střelecká převaha byla jasně na straně Sparty, z kontrů však hrozili i Hanáci. Machovský ale držel svůj tým nad vodou. Minutu před druhou přestávkou měl třetí gól hostů na holi Káňa, jenže těsně minul.

Zkraje třetího dějství nevyužili Pražané ani čtvrtou početní výhodu v utkání a bylo čím dál více zřejmé, že velmi pozorně hrající Hanáci už si cenný úspěch sebrat nenechají. V 56. minutě vyslal Konrád skvěle do brejku Káňu, který sice neuspěl, ale Sparta pak brzy zariskovala s power play, čehož využil Kunc.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Olomouc Olomouc 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Kolouch (Ostřížek, Kunc), 10. Handl (Strapáč, Ostřížek), 58. Kunc (Strapáč, Klimek). Rozhodčí: Šír, Pilný - Frodl, Komárek. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Bez diváků.
Sparta: Machovský - O. Němec, Němeček, Polášek, Košťálek, M. Jandus, Tomáš Dvořák - Rousek, Tomášek, A. Kudrna - M. Forman, Pech, Říčka - Řepík, R. Horák, Sobotka - D. Vitouch, M. Sukeľ, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.
Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Valenta, Švrček - Bambula, J. Knotek, J. Káňa II - Kunc, Nahodil, Klimek - Handl, Strapáč, Ostřížek - Olesz, Kolouch, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín