Hlavní obsah

Litvínov - Hradec Králové 2:3Bek Pavlík zařídil třemi body výhru Hradce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Pavlík 0 : 1
15. Pavlík 0 : 2
21. Koukal 0 : 3
39. Irving 1 : 3
47. Ščotka 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové zvítězili ve 46. kole extraligy v Litvínově 3:2 a popáté za sebou ve vzájemných zápasech naplno bodovali. Dvěma brankami a jednou asistencí přispěl ke čtvrté výhře Mountfieldu z posledních pěti utkání obránce Filip Pavlík. Severočeši počtvrté za sebou prohráli.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Hradce Králové Štěpán Lukeš, Tomáš Pospíšil z Litvínova a Jakub Sklenář z Hradce Králové.

Článek

První velkou šanci měl v páté minutě domácí Pospíšil, který se natlačil před gólmana Štěpána Lukeše, ale nestačil zakončit. Litvínov byl dlouho aktivnější, ale Mountfield se úspěšně bránil. Do první větší možnosti hostů se dostal ve 13. minutě v přečíslení dvou na jednoho Jergl, ale minul.

Vzápětí se ale hosté už radovali, když Pavlíkovu přihrávku před branku srazil hokejkou do vlastní branky Kudla. Oba pak byli i klíčovými postavami při zvýšení hostů na 2:0 v 15. minutě. Kudlovou vyloučení potrestal Pavlík už po šesti sekundách střelou od modré čáry.

Hradec Králové vytěžil branku i z druhé přesilové hry. Po 40 sekundách druhé části se přesně s návratem na ledě Martina Hanzla, který odpykával trest za příliš mnoho hráčů na ledě, prosadil z dorážky po Pavlíkově střele Koukal.

Snížit mohl vzápětí František Lukeš, ale ztroskotal na bratrovi Štěpánovi. Ve 36. minutě hradeckého gólmana nepřekonal ani Hanzl, ale 111 sekund před koncem druhé části už přišel o čisté konto. Z pravé strany od mantinelu jej překonal obránce Irving.

Na začátku třetí třetiny nebezpečné pálil František Lukeš a ve 47. minutě domácí snížili při Gasparově vyloučení na rozdíl jediné branky. Jarůšek ještě neuspěl, ale chvíli později se po Hüblově asistenci prosadil před brankou bek Ščotka.

Perretův únik pak stihl zmařit vypíchnutím puku Irving. Hosté potom odolali při dvou Šaldových vyloučeních. Při tom druhém 152 sekund před koncem sáhli domácí k power play, ale Štěpán Lukeš odolal a Litvínov ze své velké střelecké převahy v utkání 44:11 nevytěžil ani bod.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 39. Irving (P. Zdráhal, Zajíček), 47. Ščotka (V. Hübl, Balinskis) - 13. F. Pavlík, 15. F. Pavlík (V. Růžička ml.), 21. Koukal (J. Sklenář, F. Pavlík). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Bez diváků.
Litvínov: Zajíček - Balinskis, Cibulskis, Demel, Kudla, Irving, Ščotka - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - L. Stehlík, Gerhát, M. Látal - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Nedomlel, Graňák, Šalda, F. Pavlík, Čáp, Gaspar - Jergl, Koukal, Perret - Zachar, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Lev - Kelly Klíma, Kevin Klíma, Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata: