Hlavní obsah

Č. Budějovice - Liberec 2:5Liberečtí znovu zdolali Motor. Jihočeši doma neuspěli posedmé v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Knot 0 : 1
29. Jelínek 0 : 2
36. Toman 1 : 2
38. Musil 1 : 3
42. Vlach 1 : 4
56. Šír 1 : 5
57. Štencel 2 : 5
Záznam online reportáže

České Budějovice

Hokejisté Liberce vyhráli ve 46. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 5:2 a porazili Motor i potřetí v sezoně. Jihočeši si připsali pátou porážku za sebou, doma neuspěli hned sedmkrát v řadě.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Liberecká radost v Českých Budějovicích.

Článek

Domácí byli přitom v úvodu aktivnější a dostávali se do výraznějších příležitostí. Již při prvním střídání se pokoušel zakončit Slováček, sám před brankářem Pavelkou neuspěl Holec. Dvěma střeleckými pokusy v rychlém sledu se prezentoval Doležal, jenž se však neprosadil ani ze samostatného nájezdu na konci první třetiny.

Ve druhé části se několikrát předvedli brankáři Čiliak a Pavelka, jako první kapituloval slovenský gólman ve službách Motoru. Ve 27. minutě nedokázal Gilbert vyvézt kotouč z obranného pásma a hosté zareagovali rychlou kombinací, na jejímž konci byla přesná střela Knota.

Záhy přišel další trest za ztrátu puku ve středním pásmu. Liberečtí se bleskově přesunuli do útoku a střelou bez přípravy po křížné přihrávce zvýšil Jelínek. Trenéři Motoru sáhli po oddechovém času, ale jejich svěřenci zůstávali v hluboké defenzivě. Přispělo k tomu vyloučení Plášila.

Přesto se domácím podařilo snížit, když Pavelku překonal ve 36. minutě v přesilové hře Toman. Ještě ve druhé třetině však Severočeši opět vedli o dvě branky, hosty uklidnil Musil.

Na začátku třetí části při odchodu na střídačku zbytečně fauloval Jonák a hosté bleskově potrestali jeho vyloučení, tvrdou střelou se prosadil Vlach. Při dalším oslabení mohli domácí snížit, Jonák ale přečíslení ideálně nezakončil. A tak se prosadili opět hosté, v 56. minutě zvyšoval na 5:1 Šír. Poslední slovo měl domácí Štencel, jenž si tak připsal první gól v dresu Motoru.

Stínem utkání bylo zranění domácího útočníka Villeho, jenž ve 34. minutě skončil na nosítkách po srážce se soupeřem v rohu kluziště.

46. kolo hokejové extraligy:
Madeta Motor České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 36. Toman (Plášil, Alderson), 57. Štencel (Slováček, Jonák) - 27. Knot (P. Jelínek), 29. P. Jelínek (J. Vlach, R. Pavlík), 38. A. Musil (Gríger, Rosandič), 42. J. Vlach (Rosandič, Gríger), 56. Šír (Rychlovský, Rosandič). Rozhodčí: R. Svoboda, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 7:6, navíc Kubíček, D. Voženílek - Šír, Hanousek všichni 10 minut. Využití: 1:1. Bez diváků.
České Budějovice: Čiliak - Plášil, Vydarený, Štencel, Slováček, Kubíček, Lytvynov - Holec, D. Voženílek, Jonák - Z. Doležal, R. Přikryl, M. Novák - Alderson, Gilbert, G. Ville - P. Novák, Toman, M. Beránek. Trenér: Prospal.
Liberec: J. Pavelka - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, Hanousek, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - A. Musil, Gríger, A. Najman - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Rychlovský, Šír, D. Špaček - Průžek. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: