Hlavní obsah

Brno - Zlín 9:3Kometa ukončila sérii sedmi proher na domácím ledě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Mueller 1 : 0
5. Plášek 2 : 0
34. Zaťovič 3 : 0
37. Zámorský 4 : 0
40. Vopelka 4 : 1
44. Klepiš 5 : 1
47. Němec 6 : 1
48. Vincour 7 : 1
49. Kubiš 7 : 2
50. Zaťovič 8 : 2
52. Fořt 8 : 3
55. Mueller 9 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety porazili ve 46. kole extraligy Zlín 9:3 a ukončili tak sérii sedmi proher na vlastním ledě. Základ přesvědčivé výhry položili Brňané v úvodních pěti minutách, kdy dali dvě branky a střeleckou kanonádu pak završili v závěrečné části pěti trefami. Na výhře se dvěma góly a jednou asistencí podíleli Peter Mueller a Martin Zaťovič, na čtyři branky nahrával Petr Holík. Na straně hostí dal jednu branku Tomáš Fořt a u dvou asistoval.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna, ilustrační foto.

Článek

Brno porazilo Zlín i počtvrté v sezoně a v tabulce mu patří i nadále deváté místo, Berani nenavázali na středeční výhru s Boleslaví, v tabulce jsou třináctí a na dvanácté místo, zajišťující postup do předkola play off, ztrácí už třináct bodů.

Lepší úvod si Brno nemohlo přát. Hned první útočná akce skončila za Hufovými zády. Holík zatáhl puk po pravém křídle, před brankou našel volného Muellera a po 19 vteřinách se poprvé měnilo skóre. Ani druhá trefa na sebe nenechala dlouho čekat. Plášek šikovně tečoval střelu Hollanda a domácí vedli po necelých pěti minutách o dvě branky.

Rychlý náskok přinesl na jejich hokejky klid, dobrou kombinaci i pohyb. Další šance na zvýšení náskoku měli postupně Holík, znovu Plášek a také Klepiš. Zlín působil hodně zakřiknutě a v první třetině si vytvořili několik střeleckých příležitostí až v samotném závěru.

Ve druhé třetině si Kometa vytvořila místy až drtivý tlak, dlouhé minuty byla usazena v obranném pásmu Zlína, ale gólově se neprosadila. Hosté kontrovali jen slibnou akcí a nepřesnou koncovkou Karafiáta, ale pak doplatili na dvě vyloučení.

Nejprve se prosadil v bezprostřední blízkosti kapitán Zaťovič a pak Zámorský prostřelil Hufa z prostoru před modrou čarou. Gól malé zlínské naděje pak rovněž v přesilovce dal v závěru třetiny Vopelka.

Jenže domácí žádné zdramatizování nepřipustili. Krásnou individuální akci zakončil perfektním blafákem Klepiš, další góly přidali v rychlém sledu Vincour s Vojtěchem Němcem, podruhé se trefili Zaťovič i Mueller. Hosté si spravili chuť alespoň dvěma góly, které ale upravily skóre jen kosmeticky. Brno tak bodovalo i ve třetím zápase po reprezentační přestávce.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - PSG Berani Zlín 9:3 (2:0, 2:1, 5:2)
Branky a nahrávky: 1. Mueller (P. Holík), 5. Plášek (Holland, Kučeřík), 34. Zaťovič (P. Holík, Zámorský), 37. Zámorský (P. Holík), 44. Klepiš (Plášek, Holland), 47. V. Němec (Holland), 48. Vincour (Rákos, Gulaši), 50. Zaťovič (Mueller), 55. Mueller (Zaťovič, P. Holík). - 40. Vopelka (Honejsek, Fořt), 49. Kubiš (Řezníček, Fořt), 53. Fořt (Köhler). Rozhodčí: Pešina, Obadal - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 3:6, navíc Žižka a Kubiš (oba Zlín) 10 min. Využití: 3:1. Bez diváků.
Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, Holland, Kučeřík, Svozil, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Klepiš, V. Němec, Plášek - Vincour, Rákos, Valský - Bondra, Kusko, Schneider. Trenér: L. Zábranský st.
Zlín: Huf - Gazda, Řezníček, Ferenc, M. Novotný, Suhrada, Žižka, Matyáš Hamrlík - Vopelka, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Sebera - Dufek, Chludil, Köhler - Dobiáš, Karafiát, Ondráček. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata: