Hlavní obsah

Carolina - Chicago 5:3Nečas pálil, Rittich ani spolehlivým výkonem neodvrátil další prohru Calgary

Praha
Aktualizováno

Český útočník Martin Nečas se podruhé v této sezóně NHL trefil, na jeden gól přihrál a pomohl tak Carolině k výhře nad Chicagem 5:3. Na straně poražených se do statistik zapsal jednou asistencí David Kämpf. Gólman Rittich si v utkání s Edmontonem připsal 23 zásahů, ani jimi však nezabránil prohře Calgary 1:2.

Foto: James Guillory, Reuters

Martin Nečas se se svými spoluhráči raduje z přesilovkového gólu proti Chicagu.

Článek
Fotogalerie

Duel Caroliny s Chicagem nabídl i souboj tří Čechů. Martina Nečase na straně jedné a Dominika Kubalíka a Davida Kämpfa na straně druhé. Ten dal o sobě v zápase vědět jako první, když 11 sekund před druhou sirénou přihrával Mitchellovi na vyrovnávací gól na 2:2.

Necelé tři minuty po začátku třetí části se v přesilovce prosadil Nečas, který vyslal puk na branku a ten se štěstím a odrazem o břevno přeskočil gólmana a spadl až za jeho záda. V další přesilové hře zase stál u zrodu gólové akce Niederreitera.

Chicago brzy riskovalo hru bez brankáře, kterou Carolina potrestala dalším gólem. Blackhawks se přeci jenom ale ještě prosadili. Necelou minutu před koncem zápasu na konečných 3:5 upravoval Soderberg. Kubalík ze zápasu vyšel bodově naprázdno.

Čeští Filipové ve službách Detroitu Hronek se Zadinou museli zkousnout další porážku, tentokrát si na nich smlsla Florida, která si s chutí zastřílela. Po první třetině vedla už 4:1 a vyhnala golmana Greisse z branky. Tento krok hráče Rudých křídel ale neoživil, naopak, v prostřední části na 5:1 zvyšoval Ekblad.

Domácí se prosadili až necelé tři minuty po začátku třetí třetiny, ale to bylo od nich vše. Florida přidala ještě další dvě branky a zvítězila 7:2.

Dvacet tři úspěšných zákroků a první hvězda utkání - český golman David Rittich se však z výhry svého Calgary nad Edmontonem neradoval. A to ani přesto, že jeho spoluhráči uhlídali dva nejproduktivnější hráče soutěže Connora McDavida i Leona Draisaitla. Flames podlehli Oilers těsně 1:2. Osmadvacetiletý český golman tak stále čeká na premiérovou výhru v nové sezoně.

Hráči Winnipegu rozhodli o vítězství nad Vancouverem už v osmé minutě první třetiny, kdy se prosadil Scheifele. Před koncem třetí části se Vancouver rozhodl zariskovat a odvolat golmana Demka, vyrovnání však nepřišlo, naopak do prázdné branky na konečných 2:0 upravil Appleton.

Výsledky NHL
Calgary - Edmonton 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 39. R. Andersson - 6. Puljujärvi, 38. Haas. Střely na branku: 21:25. David Rittich odchytal za Calgary 58:19 minut, inkasoval dvě branky z 25 střel a úspěšnost zásahů měl 92 %. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Rittich (Calgary), 2. A. Larsson (Edmonton), 3. R. Andersson (Calgary).
Detroit - Florida 2:7 (1:4, 0:1, 1:2)
Branky: 15. B. Ryan, 43. Filppula - 13. a 46. Hörnqvist, 7. Lammikko, 8. Weegar, 16. Barkov, 40. Ekblad, 49. Duclair. Střely na branku: 32:39. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Barkov, 2. Yandle, 3. Hörnqvist (všichni Florida).
Carolina - Chicago 5:3 (1:0, 1:2, 3:1)
Branky: 16. Niederreiter, 25. Trocheck, 43. Nečas, 56. Niederreiter (Nečas), 57. Slavin - 37. P. Kane, 40. Mitchell (Kämpf), 60. Söderberg. Střely na branku: 38:29. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Niederreiter, 2. Nečas, 3. Slavin (všichni Carolina).
Vancouver - Winnipeg 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky: 8. Scheifele, 59. Appleton. Střely na branku: 29:31. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Brossoit (Winnipeg), 2. Demko (Vancouver), 3. Scheifele (Winnipeg).

Reklama