Hlavní obsah

Sparta přišla o svého hrdinu! Švéd v ráži měl pozitivní test

Zlín
Aktualizováno

Nepříjemná zpráva, která už pomalu rok patří ke koloritu doby... Fotbalisté pražské Sparty se musejí ve Zlíně obejít bez svého hrdiny Davida Moberga Karlssona. Švédský záložník, který se postaral o pět ze sedmi gólů ve dvou zápasech pod trenérem Pavlem Vrbou, měl pozitivní test na covid-19. Letenští informaci uvedli na svém twitterovém účtu. Zápas 20. ligového kola začíná v 16:30.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Neboj, zase ti bude líp... Brankář Florin Nita a David Moberg Karlsson ze Sparty Praha.

Článek

Vrbův předchůdce Václav Kotal během svého angažmá na lavičce Sparty poznamenal, že v dnešní době trenér do poslední chvíle neví, jakou sestavu bude mít k dispozici. K běžné marodce se ještě přidává netrpělivé čekání na výsledky covidových testů.

Jeho nástupce Pavel Vrba odkoučuje ve Zlíně svůj 250. zápas v české lize. A pozitivní test ho připravil o nejméně postradatelného hráče.

Sparta pod Vrbou vyhrála oba zápasy, ale pokaždé rychle inkasovala a musela otáčet skóre. Pražané zvítězili 3:2 v Olomouci a pak doma přestříleli Karvinou 4:3. Pět ze sedmi sparťanských gólů dal právě švédský záložník David Moberg Karlsson.

Ve Zlíně se bez něj musí mužstvo obejít. Seznam absencí se navíc rozrostl na devět jmen. V trestu jsou Dočkal a Trávník, k dlouhodobě zraněným Hložkovi a Štetinovi se přidali ještě Juliš, Sáček, Minčev a Vindheim.

V případě vítězství může druhá Sparta snížit ztrátu na vedoucí Slavii na sedm bodů.

Reklama