Hlavní obsah

Zklamaný Horváth marně hledá recept na zlepšení: Na hráčích byla vidět velká nervozita

Aktualizováno

Už devět kol Příbram nevyhrála, se Slováckem doma dostala čtyři góly po jednom z nejhorších výkonů. Při tom osmdesát minut hrála přesilovku. „Je to obrovské zklamání. Stane se, že v deseti hrajete lépe, ale my jsme toho ani v nejmenším nedokázali využít. V takové situaci musíte hrát ve vysokém tempu a skloubit hru s kvalitou, to jsme nedokázali. Navíc jsme inkasovali po našich chybách a úplně zbytečné penaltě," přiznal příbramský kouč Pavel Horváth.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Příbrami Pavel Horváth při utkání se Slováckem.

Článek

Příbram byla lepší jen deset minut. „V té době jsme si vytvořili dvě slibné situace, pak jsme dostali dva góly a nic jsme s tím nedokázali udělat. Na hráčích byla vidět velká nervozita, cítí v naší situaci obrovský tlak. Při tom to chtělo v kombinaci i zakončení více klidu. Ten jsme neměli a z toho vyplynuly naše ztráty. Chyběla větší ochota zápas odběhat a přidat fotbalovost. Hráčům se v utkání může dařit víc nebo méně, ale musí ho odbojovat," dodal kouč.

Horváth netuší, jaká bude reakce vedení klubu. „Od toho tu nejsem, snažím se každý den dělat maximum, připravit hráče co nejlépe, mít v tomto směru čistý štít. Mým úkolem je přenést myšlenky na hráče, ale základem v boji o záchranu je jejich srdce. A to mi tam tentokrát chybělo."

"Teď by nemělo smysl někoho vyřazovat z kádru, naopak je třeba všechny hráče zvednout psychicky, nachystat je co nejlépe na každý zápas. K úspěchu povede jen jejich nasazení, přístup, aby v klidu řešili situace dali jsme o jeden gól víc, než soupeř," pravil Horváth, jehož tým čeká za týden na Letné rozjetá Sparta. Setká se také se svým bývalým koučem a trenérským učitelem Pavlem Vrbou.

Reklama

Související témata: