Hlavní obsah

Jubilant Vrba chválí Kotala. Sparta byla dobře připravená již dřív

Zlín

Tři zápasy, tři výhry, skóre 10:5. Léčba novým trenérem zabírá. Fotbalisté pražské Sparty zvítězili ve Zlíně 3:0 a přinesli ideální dárek Pavlu Vrbovi, který odkoučoval 250. ligový zápas. „Určitě mě výsledek i výkon potěšily. Pokud se ještě pojí s nějakým jubileem… To ale pro mě není důležité. Podstatné je vítězství,“ pochvaluje si zkušený kormidelník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba během utkání ve Zlíně.

Článek
Fotogalerie

Zatím pokaždé pod Vrbovým vedením vstřelili minimálně tři góly. Přesto byl duel ve Zlíně jiný než v Olomouci a proti Karviné. Sparta se poprvé ujala vedení, celý zápas měla pod kontrolou a navíc neinkasovala.

„Měli jsme velice dobrý začátek, který nám pomohl, abychom v prvním poločase dominovali a vytvářeli si šance," kvituje Pavel Vrba na klubovém webu konečně klidnější průběh utkání.

Přitom ve chvíli, kdy pozitivní test na covid-19 vyřadil ze hry hrdinu minulých kol Karlssona, rozrostl se seznam absencí na plných devět hráčů.

„Už při příchodu jsem říkal, že kádr Sparty je velmi silný. Naštěstí pro mě je dostatečně široký a kvalitní. Proto i tak velký počet absencí nám umožňuje dát prostor dalším hráčům, kteří kvalitu mají a k vítězství nám pomohli. Kádr je správný, dobrý," poznamenává trenér.

Sparta dostává tvář, chválí Páník

Vykartovaného kapitána Dočkala nahradil sedmnáctiletý Karabec. A jeho druhý ligový gól v kariéře byl vítězný.

„Já ho pořádně znám deset dní. Předpoklady má, je kvalitní. Dokázal, že je doopravdy velký talent Sparty," chválí mladíka.

Vrba přitom oceňuje také práci svého předchůdce Václava Kotala.

„Myslím, že Sparta byla dobře připravená i v předchozích měsících. Možná se teď hráči více nabízeli. Myslím, že tady ale měli takové úkoly i v minulosti."

Při ofenzivních akcích měli Pražané ve finální fázi velký počet hráčů v soupeřově šestnáctce. Jako Vrbova Plzeň za starých dobrých časů. A trenér Zlína konstatoval, že Sparta dostává tvář.

„Děkuji mému kolegovi Bobovi Páníkovi za pochvalu. Na druhou stranu jsme vyhráli pouze tři zápasy. Já tvrdím, že se můžeme víc vyjadřovat, pokud to bude po deseti zápasech. Tři zápasy znamenají, že jsme v pohodě, ale neznamená to vůbec nic," zdůrazňuje Vrba.

Všichni hráči jsou první

Nejlepší podzimní střelec Lukáš Juliš se také ocitl na marodce. Výborně zahrál jeho konkurent Libor Kozák. Zdá se, že pro Vrbu je teď prvním útočníkem on.

„Nikdo není na žádném postu prvním hráčem ve Spartě. Všichni hráči jsou kvalitní a bojují o své místo. Říkat o někom, že je první hráč, je obrovská troufalost. Máme spoustu hráčů, kteří jsou na daný post první. Je jich dvacet nebo dvacet tři a všichni jsou první," nesouhlasí kouč.

Reklama

Související témata: