Hlavní obsah

Deblovými šampiony Australian Open jsou Dodig s Poláškem

Aktualizováno

Slovensko-chorvatský pár Filip Polášek, Ivan Dodig vyhrál Australian Open. Devátí nasazení tenisté zdolali ve finále obhájce titulu Rajeeva Rama a Joea Salisburyho 6:3, 6:4. Američan Ram tak nezískal letos v Melbourne druhou trofej, poté co v sobotu ovládl s Barborou Krejčíkovou smíšenou čtyřhru.

Foto: Mark Dadswell, ČTK/AP

Debloví šampioni Australian Open - Dodig (vpravo) s Poláškem

Článek

Pětatřicetiletý Polášek se dnes stal prvním slovenským grandslamovým šampionem mezi muži. Dodig se dočkal druhé trofeje z grandslamů po šesti letech, v roce 2015 dobyli s Brazilcem Marcelem Melem antukové Roland Garros.

Deblový specialista Polášek před třemi lety obnovil kariéru. Při ceremoniálu byl dojatý. "V první řadě chci poděkovat mé snoubence, která mi před dvěma dny porodila dceru. Je to naše druhé dítě," řekl prví slovenský vítěz grandslamu. Navázal na Danielu Hantuchovou, jež dominovala v Melbourne, Paříži, Wimbledonu i v New Yorku ve smíšené čtyřhře.

S Dodigem začal Polášek hrát před rokem a půl. "Blahopřeju Filipovi k titulu. V prvním grandslamovém finále hrál opravdu výborně," ocenil jeho výkon Ram. S britským parťákem Salisburym od finálových soupeřů nedostali jediný brejkbol.

Reklama