Hlavní obsah

Plzeň - Bohemians 1905 3:1Plzeň přežila penaltu, pak Klokany dorazila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Beauguel 1 : 0
61. Bucha 2 : 0
65. Beauguel 3 : 0
88. Pulkrab 3 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Za stavu 1:0 čelili pokutovému kopu. Ten však kapitánu Bohemians 1905 Jindřiškovi brankář Plzně Staněk lapil, fotbalisté Viktorie pak dvěma góly v rychlém sledu nedělní duel 20. kola první ligy rozhodli. V závěru na konečných 3:1 upravil hostující Pulkrab.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Pavel Bucha z Plzně a Roman Květ z Bohemians.

Článek

Úvodních třicet minut se v šestnáctkách nic nedělo. Zelenobílí s přehledem bránili, v poli poměrně úspěšně drželi míč. Favoritovi nic nedovolili. Až pak se zničehonic ve velké šanci zjevil Šulc, Le Giang jeho ránu doprostřed lapil.

Do vedení ale mohli jít naopak Pražané. Po dlouhém autu Hronka vznikl v malém vápně závar, na jehož konci pálil vedle Vondra. Vzápětí na druhé straně dostal spoustu prostoru a času Kalvach, jeho tečovaná střela málem zapadla do sítě.

Ve 40. minutě se ve druhé šanci objevil Šulc, kterému přiťukl balon Beauguel. Dvacetiletý šikula nenamířil přesně. Těsně před přestávkou ale vymyslet přihrávku za obranu, Krch se nedohodl s vybíhajícím Le Giangem a Kaymaba prázdnou branku neminul. Těsně před odchodem do kabin se prezentoval parádním volejem Jindřišek, míč proletěl pár centimetrů nad břevnem.

Hosté měli v 49. minutě obrovskou šanci na vyrovnání, po upozornění od videorozhodčího posoudil hlavní arbitr Ginzel faul Brabce na Vaníčka jako penaltový. Staněk ale pokutový kop Jindřiškovi zneškodnil, v následujících minutách dali viktoriáni Klokanům dvěma góly mat. Nejprve se trefil zblízka Bucha, po něm se z penalty nemýlil Beauguel. Hosté už jen v závěru korigovali Pulkrabem. Plzeň tak po dvou kolech vyhrála a nadále živí naději na pohárové umístění. Klokani jsou dvanáctí.

20. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 3:1 (1:0)
Branky: 43. Kayamba, 61. Bucha, 65. Beauguel z pen. - 87. Pulkrab. Rozhodčí: Ginzel - Pečenka, Ratajová - Klíma (video). ŽK: Kalvach, Kaša - Ljovin. Bez diváků.
Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Šulc (75. Čermák) - Kayamba (81. Matějka), Beauguel (75. Ondrášek), Falta (81. Mihálik). Trenér: Guľa.
Bohemians: Le Giang - Hůlka, Krch, Jindřišek (62. Bartek) - Dostál (62. Novák), Květ (76. Necid), Ljovin, Vaníček (76. Kosek), Vondra - Hronek (86. Keita) - Pulkrab. Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: