Hlavní obsah

Souček rozvášnil Anglii. Český terminátor, válečník, chválí záložníka West Hamu

Terminátor, válečník, bojovník. Na českého fotbalistu Tomáše Součka se zase valí na Ostrovech obdiv a chvála. Záložník si získal srdce fanoušků i expertů sledujících anglickou Premier League fantastickými výkony, které dokáže vyšperkovat důležitými góly. Naposledy v ostře sledovaném derby s Tottenhamem se český reprezentant blýskl i tím, že bitvu s nesmiřitelným rivalem dohrál i přes krvavé zranění. West Ham zápas vyhrál 2:1 a fanoušci oceňují, že „Suk" nenechal svůj tým ve štychu.

Foto: Clive Rose, Reuters

Ošetřovaný Tomáš Souček v dresu West Hamu.

Článek
Fotogalerie

West Ham válí a v Premier League se vyhřívá na čtvrté příčce. Z ní vede cesta do pohárové Evropy a co víc, rovnou do Ligy mistrů. To je pro Kladiváře něco jako sen. Vždyť před příchodem Součka se tým pral o záchranu nejvyšší anglické soutěže, jenže s jeho příchodem West Ham nastartoval. Nejdřív se udržel mezi elitou a teď tvrdí muziku, na pozoru se musí mít v bitvě s Hammers i ty nejsilnější celky.

Své o tom ví i Tottenham, který vede José Mourinho. Už v říjnu vyhrávali Spurs doma 3:0, jenže hosté v sestavě se Součkem senzačně dotáhli na 3:3 a slavný Portugalec nešetřil směrem k bývalému slávistovi poklonami. Teď Tottenham na půdě West Hamu dokonce prohrál 1:2 a Souček hrál opět v ostře sledovaném derby důležitý part.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tomáš Souček (@tomassoucek28)

Souček se zranil v souboji se Sanchezem, kdy se hráči střetli hlavami. Soupeř se zvedl, český bojovník se ale držel za hlavu. Utrpěl tržnou ránu, i tak ale chtěl v utkání pokračovat. Roztržené obočí jej vyřadilo ze hry. Ale jen na chvíli. Tvrďákovi s číslem 28 na zádech ránu sešili a on se vrátil na plac, aby pomohl Kladivářům. Experti i fanoušci to dokázali ocenit. „Český terminátor," mohl si Souček přečíst na sociálních sítích.

Další superlativy se jen hrnuly. „Opravdový bojovník, pravý hráč pro West Ham, pravá bestie, která se ničeho nebojí," stálo v dalších příspěvcích fanoušků. „Určitě by si zase zasloužil bramborový salát," narážel další z fandů na odměnu, kterou Souček dostal v klubové restauraci o Vánocích.

Bojovné srdce a touhu nenechat tým ve štychu ocenili experti a všimla si jej i média. „Souček je zpátky na hřišti a hned zablokoval jednu ze střel. Ránu mu sešili pár stehy a šel hned zpátky do boje a pomohl obraně," znělo na adresu Součka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vladimír Coufal (@cuf_5)

Kromě chvály, která pršela ze všech stran, hřála Součka jistě i konečná výhra 2:1. „Skvělý pocit vyhrát londýnské derby," napsal k zápasu na svůj instagramový profil český hráč.

Reklama

Související témata: