Hlavní obsah

Faul ano, žádný úmysl, bránil se potrestaný olomoucký obránce Ondrušek

Olomouc

Dvě třetiny drželi hokejisté Olomouce v duelu 47. kola extraligy s Mladou Boleslaví krok. V závěrečné třetině ale na favorita nestačili, třikrát inkasovali, prohráli 1:4 a po dvou tříbodových výhrách vyšli naprázdno. Obránce Kohoutů Jiří Ondrušek viděl problém na straně svého týmu ve špatné finální fázi.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jiří Ondrušek z Olomouce a Oscar Flynn z Mladé Boleslavi.

Článek

„Chybělo nám zakončení, neměli jsme ani poslední přihrávku. Vyloženě špatně jsme však nehráli. Bojovali jsme, dvě třetiny to bylo vyrovnané. Až ta závěrečná se nám nepovedla. Na začátku jsme z přesilovky dostali gól a pak už to bylo utrápené, nervózní," měl jasno zkušený zadák. Šance na body pro jeho tým ale podle něj byla.

„Mají výborné bruslaře, bleskově najíždějí do útočného pásma, když dostanou prostor. To jsme si pohlídali, ale nezvládli jsme oslabení, a tak jsme prohráli zaslouženě. Přesilovky zápasy rozhodují a nám se momentálně vůbec nedaří. Góly v nich nedáváme, pouze inkasujeme," kroutil hlavou Ondrušek.

Sám po zákroku na Oscara Flynna vyfasoval kromě dvou minut i desetiminutový osobní trest. „Bylo to spíše nešťastné, žádný úmysl. Faul asi ano, ale těžko se to hraje, když jsme rozjetí s borcem, který má metr padesát, a ještě se sehne u mantinelu. Navíc padal dříve, než jsem se ho dotkl, podjely mu trochu brusle. Pohyb za takové situace těžko zastavíte. Nespadl ani hlavou, ale bokem, což potvrdil tím, že hned hrál přesilovku. Nic mu nebylo. Pro rozhodčí na posouzení těžké," popsal střet s mladoboleslavským útočníkem.

Porážka ho mrzela, vědu z ní však nedělal. „V úterý máme doma Litvínov a víme, že ho máme na dostřel. Musíme rychle přepnout. Před pár dny jsme je rovněž na našem ledě porazili se štěstím, nebyli jsme lepší. Každý zápas je ale jiný a věřím, že teď je porazíme a zasloužíme si to," dodal čtyřiatřicetiletý hokejista.

Reklama

Související témata: