Hlavní obsah

Banditi ovládli Milán! V pyrotechnické show nebylo na pandemická opatření místo

Dodržovat opatření proti šíření pandemie koronaviru? S tím na radikální fanoušky milánských fotbalových gigantů AC a Interu nechoďte! Když už nemohou na stadion, před nedělním derby se rozšoupli aspoň před San Sirem. Příznivci ignorovali rozestupy a někteří neměli na tvářích ani povinné roušky. Podle britského portálu dailymail.co.uk mohlo být před stadionem asi pět tisíc lidí.

Fanoušci rivalských AC Milan a Inter Milan před stadionem San SiroVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

Banditi. Velkým transparentem fanoušci trefně charakterizovali sami sebe.

Když už se „Derby della Madonnina" muselo hrát bez fanoušků v hledišti, část z nich se vypravila alespoň před slavný 80tisícový fotbalový chrám. Někteří pojali akci rovněž jako protest proti přísným pandemickým opatřením.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Naši přijíždějí! Uvítání týmového autobusu AC Milán...

Příznivci z obou nesmiřitelných táborů se shromáždili u stadionu již tři hodiny před začátkem velkého derby, aby zpívali chorály a přivítali oba týmové autobusy kouřovou a světelnou show.

Pěkně natěsnaní vedle sebe jako v kotli, koronaviru navzdory. Pomocí dýmovnic a světlic vytvořili vpravdě ohnivou atmosféru.

Za zavřenými dveřmi pak došlo i na fotbal samotný... Inter porazil AC nečekaně hladce 3:0. Díky triumfu ve šlágru si tak pojistil první místo v tabulce Serie A. Před městským rivalem, který je druhý, má čtyřbodový náskok.

Reklama