Hlavní obsah

Slavia a Plzeň zakopaly válečnou sekeru. Ve sporu o Buchu dosáhly smíru

Praha
Aktualizováno

Dlouhý příběh dospěl k trochu překvapivému konci. Pražská Slavia, Viktoria Plzeň a Pavel Bucha se dohodli na smírném řešení sporu týkajícího se fotbalistova odchodu z Edenu. Předmětem sporu bylo ukončení Buchova působení v týmu SK Slavia a jeho následného podpisu profesionální smlouvy ve Viktorii. Podle verdiktu rozhodčího senátu FAČR z loňského května měli Pražané od Viktorie a Buchy dostat bezmála deset milionů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Bucha z Viktorie Plzeň během utkání v Příbrami.

Článek

Spor je ukončen, hlásí oba kluby svorně na svých webových stránkách.

"V rámci smíru byla urovnána i otázka finanční kompenzace. Podmínky smíru jsou podle dohody zúčastněných důvěrné a žádné další podrobnosti nikdo ze zúčastněných nebude blíže komentovat," zdůrazňuje jak Slavia, tak Viktoria.

Pře trvala téměř tři roky. Mladý záložník Pavel Bucha v létě 2018 vypověděl v Edenu smlouvu a následně podepsal jako volný hráč kontrakt právě v Plzni.

Tehdy dvacetiletý Bucha se začal prosazovat do áčka Slavie, jenže se s ní nedohodl na nové smlouvě. Klub odmítl přistoupit na výstupní klauzuli požadovanou hráčovou agenturou Sport Invest a záložníka přeřadil do béčka. Bucha a jeho právníci považovali trest za porušení smlouvy ze strany klubu a kontrakt vypověděli. Talent okmažitě zamířil do Plzně, kde s výjimkou hostování v Mladé Boleslavi působí dodnes.

Slavia později uspěla ve sporu, který řešil sbor rozhodců FAČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Bucha neodešel ze Slavie v dobrém...

"Slavia obdržela rozhodčí nález v kauze svého bývalého hráče Pavla Buchy. Rozhodčí senát rozhodl tak, že Pavel Bucha a FC Viktoria Plzeň jsou povinni společně a nerozdílně zaplatit Slavii částku ve výši 9 796 000 korun," oznámili sešívaní na svém webu loni v květnu.

"Rozhodčí senát přisvědčil argumentaci Slavie ohledně nedostatku důvodů na straně hráče pro oprávněnost výpovědi smlouvy," dodali červenobílí.

Tehdejší rozhodnutí nebylo pravomocné, všechny strany teď nakonec došly k dohodě.

Reklama