Hlavní obsah

Třinec vyhrál a odskočil v čele Spartě! Olomouc musí dál bojovat o místo v play off

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli v úterní dohrávce 5. kola Tipsport extraligy na ledě Zlína 3:2. Oceláři se díky páté výhře v řadě vzdálili druhé Spartě v čele tabulky na rozdíl čtyř bodů. Vítkovice vyhrály nad Mladou Boleslaví 3:2. Středočechům se ve třetí třetině povedlo vyrovnat, ovšem už o 27 sekund později vstřelil vítězný gól Vítkovic Svačina. Litvínov zabral v Olomouci po vítězství 2:1 a Hanáci tak stále nemají jisté play off. Liberec si poradil s posledními Českými Budějovicemi 4:2. Ve východočeském derby Hradec Králové zdolal Pardubice 2:1. V posledním duelu Brno zvítězilo doma nad Energií Karlovy Vary 3:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Třince se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Po šesti dnech se znovu hrálo východočeské derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Minulou středu doma uspělo Dynamo 4:3, teď naplno bodoval Mountfield. Hosté šli sice na  konci první třetiny do vedení, nicméně Mountfield stihl ještě před sirénou vyrovnat zásluhou rychlé dorážky Jakuba Lva. Klíčový moment přišel krátce po startu třetího dějství, kdy Kevin Klíma vyhrál vhazování a Aleš Jergl skóroval. Lvi tak potřetí v sezoně porazili východočeského rivala a znovu se přihlásili do boje o elitní čtyřku!

Vedoucí Třinec má parádní fazonu a už pětkrát v řadě neztratil ani bod. Tentokrát Třinec vyhrál v dohrávce 5. kola na ledě předposledního Zlína 3:2. Klíčovým momentem bylo, že se Oceláři utrhli do vedení 3:1, domácí pak už jen korigovali skóre. Poraženým Beranům se ztrátou 13 bodů na dvanáctou Olomouc ještě zůstala teoretická naděje na účast v předkole play off.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Patrik Hrehorčák z Třince a brankář Zlína Daniel Huf.

Hokejisté Brna zvítězili v dohrávce 6. kola nad Karlovými Vary 3:1. Vítěznou branku vstřelil ve 43. minutě nejlepší střelec týmu Peter Mueller, výhru jistil při power play hostí Dávid Bondra. Kometa tak oplatila Západočechům šest dní starou porážku a vyhrála nad tímto soupeřem potřetí v řadě doma. V tabulce se zároveň Kometa dostala před Energii.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna se radují z gólu. Zleva Peter Schneider, Peter Mueller, Martin Zaťovič a Petr Holík.

Vítkovice potvrdily v dohrávce 7. kola extraligy výbornou aktuální formu i vítězstvím 3:2 proti Mladé Boleslavi. Podepsala se po něj znovu elitní řada Ostravanů, která zařídila všechny tři branky, tu rozhodující vstřelil ve 42. minutě Vladimír Svačina. Skóroval jen 27 sekund poté, co se Středočechům povedlo srovnat na 2:2. Svačina tak oslavil jubilejní 700. zápas v domácí nejvyšší soutěži a gólem přiblížil svůj tým umístění v první osmičce.

Liberec potvrdil roli favorita a zvítězil v dohrávce 7. kola nad Českými Budějovicemi 4:2. Bílí Tygři, kteří uspěli po dvou předchozích domácích prohrách i díky dvougólovým střelcům Michalu Birnerovi a Petru Jelínkovi, tak dál drží umístění v elitní čtyřce tabulky. Motor je poslední a ztratil šestý z posledních sedmi zápasů.

Foto: Vít Černý, ČTK

Liberecká radost. Vpravo autor branky Michal Birner, vlevo Dávid Gríger.

Souboj tabulkových sousedů v Olomouci skončil lépe pro Litvínov. Proti Chemikům tým z Hané bodoval desetkrát za sebou a z toho sedmkrát vyhrál, jenže tentokrát Kohouti doma padli 1:2 a dál se tak musejí prát o poslední místo v play off. Olomouc potřebovala získat o dva body více než Zlín v duelu s Třincem, ovšem stejně jako Berani vyšla naprázdno.

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 5. kola:
Zlín - Třinec 2:3
Branky: 27. Šlahař, 59. Václavek - 5. M. Kovařčík, 37. Stránský, 51. Rodewald.
Dohrávky 6. kola:
Hradec Králové - Pardubice 2:1
Branky: 19. Lev, 44. Jergl - 17. Poulíček.
Brno - Karlovy Vary 3:1
Branka: 13. Zaťovič, 43. Mueller, 60. Bondra - 25. Kohout.
Dohrávky 7. kola:
Vítkovice - Mladá Boleslav 3:2
Branky: 28. Krenželok, 36. Pyrochta, 42. Svačina - 33. Cienciala, 42. Bičevskis
Liberec - České Budějovice 4:2
Branky: 14. a 16. Birner, 35. a 59. Jelínek - 23. Doležal, 48. Alderson.
Dohrávka 19. kola:
Olomouc - Litvínov 1:2
Branky: 8. Kolouch - 13. Irving, 45. Lukeš.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články