Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 3:2Rozjeté Vítkovice opět vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Krenželok 1 : 0
33. Cienciala 1 : 1
36. Pyrochta 2 : 1
42. Svačina 3 : 1
42. Bičevskis 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vyhráli v úterní dohrávce 7. kola Tipsport extraligy nad Mladou Boleslaví 3:2. Středočechům se ve třetí třetině povedlo vyrovnat, ovšem už o 27 sekund později vstřelil vítězný gól Vítkovic Vladimír Svačina. Oslavil tak svůj jubilejní 700. zápas v domácí nejvyšší spoutěži. Domácí vyhráli šestý z posledních sedmi zápasů, Mladou Boleslav zdolali i počtvrté v sezoně a jsou znovu blíže umístění v první osmičce.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hráčů Vítkovic z druhé branky.

Článek
Fotogalerie

Ostravané do zápasu nastoupili bez kouče Miloše Holaně, který měl pozitivní test na covid-19, ale ještě více improvizovat museli hosté, kteří díry po několika marodech museli zacelit i nasazením obránce Bernada do útoku.

Vítkovice po posledních vítězstvích znovu zahájily aktivně. Ale v úvodní rychlé přesilovce se neprosadily, a poté, co vzápětí musely naopak ubránit dvě přesilové hry soupeře, byly blízko vedoucí trefě, kterou však Kovářovi zastavila tyčka mladoboleslavské branky.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zastupující trenér Vítkovic Radek Philipp.

Ostravany znovu nastartovala jejich elitní formace, která poslední zápasy hraje v excelentní formě. Po kombinaci v přesilovce se z nepovedené Svačinovy rány stala asistence, kterou do hostující brány dopravil ve 28. minutě zblízka Krenželok.

I následující vítkovická přesila přinesla gól, tentokrát však na druhé straně. Chybnou vítkovickou rozehrávku zachytil Cienciala a sólo od modré čáry zakončil úspěšným blafákem.

Rychlou odpověď však zosnovala znovu první vítkovická řada a brejk s vyraženou Hruškovou ránu v 36. minutě dokončil dorážkou Pyrochta.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Filip Pyrochta z Vítkovic a Oscar Flynn z Mladé Boleslavi.

Domácí v úvodu třetí části přestáli další oslabení, jenomže sotva se vrátili do pěti, doklepl puk za Svobodu Bičevskis.

Reakce však snad ani nemohla být rychlejší. Už po 27 sekundách opět strhla vedení na vítkovickou stranu jejich vedoucí řada zásluhou Svačiny, který si vyměnil kotouč s Kochem a překonal Růžičku potřetí.

Vítkovice mohly přidat i uklidňující čtvrtou trefu, Schleiss ani Stach však puk do branky nedostali. Hosté tak v závěru mohli sáhnout k power play, ale domácí jejich závěrečný tlak přečkali.

Dohrávka 7. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. L. Krenželok (J. Hruška, Svačina), 36. Pyrochta (J. Hruška), 42. Svačina (Koch) - 33. Cienciala, 42. Bičevskis (Claireaux). Rozhodčí: Horák, Mrkva - Lederer, Rampír. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Vítkovice: Miroslav Svoboda - Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, R. Černý, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, Svačina - Dej, Flick, Mallet - Schleiss, Stach, Fridrich. Trenér: Philipp.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Dlapa, Šidlík, D. Moravec, Fillman, Allen - J. Stránský, Bičevskis, Bernad - D. Šťastný, O. Najman, P. Kousal - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - Kotala, G. Szturc, Flynn. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Reklama

Související témata: