Hlavní obsah

Brno - Karlovy Vary 3:1Kometě vyšla odveta, doma naplno bodovala

Hokejisté Brna zvítězili v dohrávce 6. kola extraligy nad Karlovými Vary 3:1. Vítěznou branku vstřelil ve 43. minutě nejlepší střelec týmu Peter Mueller, výhru jistil při power play hostí Dávid Bondra. Kometa tak oplatila Západočechům šest dní starou porážku a vyhrála nad tímto soupeřem potřetí v řadě doma.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Radek Kučeřík z Brna, Tomáš Rachůnek, Tomáš Mikúš z Karlových Varů a Rhett Holland z Brna.

Článek

V tabulce se Brno pět kol před koncem základní části bodově dotáhlo na svého dnešního soupeře, oba týmy mají 66 bodů. Kometa je zásluhou lepšího skóre osmá, ale na desátém místě ztrácejí jediný bod Vítkovice.

Brňané vstoupili do zápasu s velkou útočnou chutí a elánem. Jen během prvních šesti minut si elitní první útok Komety vytvořil tři střelecké příležitosti, jednou zazvonila tyč za Novotným a dvakrát zasahoval karlovarský gólman.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Martin Zaťovič z Brna, brankář Karlových Varů Filip Novotný a Michal Plutnar z Karlových Varů.

Nápor domácích otupila dvě vyloučení, ale jakmile se Brno vrátilo do plného počtu, udeřilo. Nahození Zámorského od modré čáry šikovně tečoval před brankou Zaťovič a otevřel skóre.

V dalším průběhu duelu Karlovy Vary vyrovnaly hru, ale nedostaly se do žádné vážnější gólové příležitosti. Až ve čtvrté přesilovce se Západočeši dočkali, nájezd Vondráčka ještě Klimeš zlikvidoval, ale na dorážku Kohouta už nedosáhl.

Po vyrovnávacím gólu měli opět mírnější převahu hráči Brna, ale chyběla jim přesnější přihrávka a tudíž i nebezpečná koncovka. Charakteristickým znakem utkání byl boj o střední pásmo. Co prošlo přes něj, měli pod kontrolou gólmani obou celků.

Ve třetí třetině projevily oba týmy snahu nejen dobře bránit, ale také převážit misky vah ve vyrovnaném duelu na svoji stranu. Blízko k tomu měl ve 42. minutě Černoch, ale zblízka na Klimeše nevyzrál.

Kometa ale ukázala, jak silná dovede být v přesilovkách. Tradiční rychlá kombinace odkryla branku Novotného pro Muellera, který bez problémů zavěsil. To byl signál pro ofenzívu hostí, která ale narážela na organizovanou obranu Brna, jemuž se také otevíral prostor pro brejky. Kometa tuhle pasáž hry zvládla bez potíží a výhru při power play pojistil bekhendovým obloučkem a třetím gólem Bondra.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Zaťovič (Zámorský, Mueller), 43. Mueller (P. Holík, Zámorský), 60. D. Bondra - 25. Kohout (Vondráček). Rozhodčí: Hradil, Pražák - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. Bez diváků.
Brno: Klimeš - Zámorský, F. Král, Holland, Kučeřík, P. Trška, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Klepiš, V. Němec, Plášek - Vincour, Střondala, Valský - Schneider, Kusko, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, D. Mikyska, Pulpán, L. Zábranský ml., Kowalczyk - Flek, T. Mikúš, Hladonik - Osmík, Vildumetz, Kulich - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: